Planurile de masă, noua tendință pentru nutriție sănătoasă

Gourmandelle.com, proiectul editorial online cu rețete vegane și vegetariene dezvoltat de Ruxandra Micu, a lansat aplicația web de planuri de masă “Gourmandelle Meal Plans”, prin care cei interesați de adoptarea unei diete sănătoase o pot face cu ușurință.

“Folosirea planurilor de masă reprezintă o tendință puternică la nivel internațional în ceea ce privește dieta sănătoasă. Pentru un începător, cineva care dorește să adopte o dietă nouă – fie ea vegană, vegetariană, fără gluten etc. – este dificil să găsească permanent idei de preparate pe care să le consume. Din experiență știu că poate deveni un factor de stres și este unul dintre motivele pentru care multe persoane abandonează demersul de a avea o dietă sănătoasă pe termen lung. Aplicația Gourmandelle Meal Plans rezolvă exact această lipsă de inspirație în prepararea meselor, iar feedback-ul este extraordinar atât din țară, cât și de la clienții din străinătate” – declară Ruxandra Micu, fondator Gourmandelle.com.

Aplicația Gourmandelle Meal Plans ajută la planificarea personalizată a meselor în funcție de preferințe, alergii și intoleranțele alimentare, tipul de dietă adoptat sau obiectivul vizat.

Aplicația generează rețete în funcție de selecția realizată în interfața, precum și o planificare a acestora astfel încât să respecte necesarul zilnic caloric și de substanțe nutritive. Rețetele propuse acoperă mesele principale ale zilei: mic dejun, prânz, cină.

“Rețetele din aplicație sunt create urmărind câțiva piloni pe care îi consider esențiali: să fie delicioasă, să fie sănătoase, să fie ușor de realizat, atât din punct de vedere al timpului, cât și din punct de vedere al costului” – adaugă Ruxandra Micu.

Alături de rețete, Gourmandelle Meal Plans generează liste de cumpărături, care ușurează și mai mult misiunea de a adopta cu succes o dietă sănătoasă. În funcție de planul de mese ales, se generează rețete noi în fiecare lună. Acestea pot fi imprimate și pregătite folosind ingrediente sănătoase și având în permanență informații despre numărul de calorii ale preparatelor.

“Planificarea meselor ușurează foarte mult adoptarea unei anumite diete, pentru că elimină stresul și întrebarea <<Ce mănânc astăzi>>. Este un proces de simplificare foarte sănătos și pentru minte, nu doar pentru corp. De altfel, în țări precum Statele Unite sau Marea Britanie se merge chiar mai departe cu planificarea meselor, la pregătirea meselor pentru mai multe zile într-o singură sesiune de gătit, ceea ce membrii Gourmandelle Meal Plans pot face cu ușurință, ei având toate rețetele generate deja în aplicație” – completează Ruxandra Micu.

Aplicația Gourmandelle Meal Plans este disponibilă în limba engleză pe https://gourmandelle.com/custom-meal-plans/.

Citeşte şi: Nutriție: Ce mănânci când faci mișcare 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.