Placinta de dovleac si stafide

By  | 

Dovleacul este o legumă cu numeroase beneficii pentru sănătate: întăreşte sistemul imunitar, reduce nivelul colesterolului, îmbunătăţeşte vederea şi chiar scade riscul de apariţie a cancerului. În plus, conţine şi puţine calorii şi este extrem de gustos! Mai ai nevoie de motive pentru a încerca reţete cu dovleac?

Una dintre cele mai populare reţete cu dovleac este plăcinta, perfectă pentru o zi rece de toamnă, uşor de făcut şi extrem de gustoasă. Astăzi te vom învăţa cum să faci o plăcintă cu dovleac şi stafide.

Ingrediente

Pentru foaie

3 căni de făină

1 ou

1 lingură de zahăr

1 lingură cu miere

50 g unt

1 linguriţă de oţet

1/2 cană cu apă

Pentru umplutură

500 g dovleac

1/2 cană de zahăr

1/2 cană de stafide

2 linguri de scorţişoară

Mod de preparare

Pentru început, ne vom ocupa de foaie. Amestecă într-un castron toate ingrediente-le şi frământă bine până când nu se lipeşte deloc de degete. Când ai terminat, lasă la rece cam jumătate de oră.

Cât timp aştepţi, dă dovleacul pe răzătoarea mare, apoi căleşte-l împreună cu stafidele, scorţişoara şi zahărul până când dovleacul începe să se înmoaie. Scurge apoi seama pe care acesta a lăsat-o şi lasă umplutura la răcit.

Apoi, întinde foaia subţire şi taie câteva fâşii lungi şi subţiri. Pune compoziţia peste foaie, apoi aranjează fâşiile peste şi unge totul cu gălbenuş de ou.

Nu mai rămâne decât să laşi plăcinta la cuptor cam 45-50 de minute, până când s-a rumenit bine. Se poate mânca simplă sau cu zahăr pudră presărat peste.

Simplu şi gustos! Poftă bună!

Dacă ţi-a plăcut această reţetă, urmăreşte-ne în continuare pentru mai multe idei de prăjituri şi mâncăruri savuroase.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *