Pistele pentru biciclete, o sursa de inspiratie pentru londonezi

Povestea de succes a bicicletelor din Londra este sustinuta de un studiu al municipalitatii privind transportul din oras, unde au fost cu 70% mai multi biciclisti in octombrie 2010, fata de anul precedent.

Pistele pentru biciclete au fost o modalitate excelenta de promovare a transportului verde si ramane de vazut daca alte orase vor vedea in aceasta initiativa un exemplu, sau vor lasa biciclistii sa mearga la marginea strazii.

In Londra, utilizarea bicicletelor a devenit mult mai frecventa, nu numai acolo unde exista piste de biciclete. Cu toate acestea, aleile elegante si sigure inspira, in mod evident, tot mai multi oameni sa stearga praful de pe biciclete si sa o porneasca la drum.

Trebuie mentionat ca acest fenomen a coincis la Londra si cu implementarea programului municipal de bike-sharing. Conform aceluiasi studiu, programul „Barclays Cycle Hire” atrage zilnic aproximativ 20.000 de utilizatori.

Aproape 35% din acestia au inceput sa mearga cu bicicleta in detrimentul metroului, iar 23% dintre plimbarile cu bicicleta au fost facute de oameni care obisnuiau sa foloseasca autobuzul.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.