Pilula si riscul sarcinii

By  | 

Daca iti iei pilula zilnic, la aceeasi ora, sansele tale de a concepe sunt de 1% – ceea ce inseamna ca la fiecare 100 de femei care iau contraceptive pe parcursul unui an, una dintre ele ramane gravida.

Dar ceea ce este mai putin linistitor este faptul ca, daca uiti intr-o zi sa-ti iei pastila sau o iei mai tarziu decat ar fi trebuit, eficacitatea ei scade pana la 92%. Cu alte cuvinte, la 100 de femei care folosesc pilula incorect, in decursul unui an, vor ramane insarcinate 8.

Este important sa-ti amintesti sa iti iei pilula in fiecare zi, la acceasi ora!
O metoda potrivita ca sa nu uiti este sa transformi inghitirea pastilutei cu pricina intr-o parte constanta a ritualului tau de dimineata – de exemplu, obisnuieste-te sa o iei odata cu cafeaua sau inainte sa te machiezi.

Seara ai mai multe sanse sa fii distrasa si s-o dai in bara. Cand esti obosita, dupa serviciu, sau cand iesi cu prietenii in oras, e mult mai probabil sa nu-ti iei cu tine contraceptivul.

CA SA NU UITI!

  • Seteaza-ti telefonul mobil sa sune la o ora anume in fiecare zi, ca sa iti reaminteasca de pilula.
  • Depoziteaza-ti folia cu pastilele intr-un loc in care nu ai cum sa nu te lovesti de ea. De exemplu, in baie, langa periuta de dinti, sau langa ceasul desteptator.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *