Pilula si greutatea

By  | 

Atunci cand incep sa foloseasca pilula, unele femei iau in greutate circa 1-1.5 kg, pentru ca retin apa in tesuturi. Dar daca numarul kilogramelor acumulate creste, ar trebui sa dai vina pe altceva decat pilula zilnica.

Un grup de cercetatori, care a analizat datele provenite din 39 de studii pe femei ce foloseau contraceptive orale, a descoperit ca acestea nu provoaca cresteri in greutate. Cel mai probabil, femeile care se ingrasa in perioada in care iau anticonceptionale o fac din cu totul alte motive.

De exemplu, momentul alegerii acestei metode de contraceptie coincide cu cel al inceperii unei relatii serioase si cu imprumutarea unor obiceiuri alimentare de la partener. In plus, dupa 20 de ani, unele tinere iau putin in greutate in mod natural, fara un motiv anume. Daca te simti umflata, cere-i medicului tau sa-ti schimbe pilulele cu unele care au si actiune diuretica (de exemplu, Yasmin).

Cu cat esti mai plinuta, cu atat mai putin eficace e pilula
Iata explicatia: hormonii din pilule trebuie sa circule prin sange ca sa fie eficienti, iar cand persoana care le ia are un corp mai voluminos, acest proces va fi ingreunat. De asemenea, femeile supraponderale au un metabolism mai activ, asadar hormonii sunt metabolizati mai repede, inainte ca tu sa iei urmatoarea pastila.

In momentul da fata, multi ginecologi le prescriu pacientelor supraponderale sau obeze tipuri de pilule care contin cantitati ceva mai mari de hormoni (in comparatie cu variantele microdozate), ca sa fie siguri ca ovulatia va fi blocata cu succes. Daca te-ai ingrasat de curand (ai nevoie de haine cu aproximativ 2 numere mai mari decat de obicei), trebuie sa-i spui ginecologului.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *