Pilula contraceptiva si alte mituri de aruncat

By  | 

Dacă îl bagi prea mult în seamă pe Domnul Internet, vei da peste tot felul de găselnițe terifiante legate de sănătate. Uite cum stă de fapt treaba cu pilula contraceptiva.

Nu, vaccinul contra HPV nu cauzează cheaguri de sânge. Contrar zvonurilor de pe internet, vaccinarea nu mărește riscul de apariție al cheagurilor de sânge, relatează un studiu care s-a realizat cu ajutorul a 500,000 de femei. Vaccinul contra HPV e inofensiv și te protejează de cancerul cervical.

Metoda ta de contraceptie e sigura?

Pilulele contraceptive nu încurajează cancerul de sân. Un studiu devenit celebru pe internet spunea că femeile care folosesc contraceptive au un risc cu 50% mai crescut de a dezvolta cancer de sân. Dar asta e valabil doar pentru pilulele cu dozaje hormonale mari, care nu sunt prescrise în mod obișnuit. Și chiar și așa, după ce se renunță la ele, studiile arată că riscul scade până la normalitate într-un an. Deci, presupunând că riscul unei femei de 30 de ani ar crește cu 50%, ar avea șanse de 0,04% de a dezvolta cancer de sân în anul următor. Și nu uita: pilulele contraceptive scad riscul de cancer ovarian și endometrial.

Tratamentele pentru fertilitate nu te îmbolnăvesc. Femeile care folosesc tratamente pentru fertilitate ca să rămână însărcinate nu se expun cancerului de sân, demonstrează un studiu realizat pe o perioadă de 30 de ani.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *