De ce să nu mai stai cu picioarele încrucișate

De mici ni s-a zis că noi, femeile, trebuie să stăm cu picioarele încrucișate. Din păcate, această poziție poate cauza anumite probleme de sănătate.

Toate femeile știu că trebuie să stea cu picioarele încrucișate, mai ales dacă poartă fuste. Ne-am obișnuit, însă, să stăm așa și când purtăm pantaloni sau suntem acasă. Deși această poziție este asociată cu eleganța și feminitatea, poate cauza probleme de sănătate despre care poate nu știai.

De ce să nu mai stai cu picioarele încrucișate

Îți amorțesc picioarele

Probabil ai observat și tu acest afect al poziției cu picioare încrucișate. Pentru că se aplică presiune pe unii nervi din partea din spate a genunchiului, după ceeva timp picioarele pot amorți. Astfel, încep să te doară picioarele sau apar furnicături.

Citește și: Obiceiuri zilnice care te îmbolnăvesc 

Îți crește tensiunea arterială

Atunci când stai cu un genunchi peste celălalt, sângele este trimis din picioare spre inimă, iar în felul acesta tensiunea crește. Deși efectul este de scurtă durată, poate crește șansele apariției trombozei venoase profunde.

Îți apar varice

Cărei femei îi face plăcere să descopere că are varice?! Acestea au mai multe cauze, inclusiv statul îndelungat în picioare, constipația, greutatea peste limita normală sau sedentarismul, dar și încrucișarea picioarelor. Varicele apar atunci din venele se dilată și se umflă, deci ai grijă să nu le inflamezi!

Nu mai ai o postură frumoasă

Încrucișarea picioarelor te va face să îți lași umerii în față și pot apărea dureri în partea de jos a spatelui și la gât.

Citește și: Cum să învingi durerea de spate 

Cum spuneam și mai sus, ne-am obișnuit să stăm cu picioarele încrucișate foarte des, deși nu avem, de fapt, niciun motiv să o facem. De exemplu, dacă purtăm fuste scurte, putem pur și simplu să stăm cu picioarele apropiate sau să le încrucișăm la nivelul gleznei.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.