Persoanele care suferă de acnee vor arăta tinere mai mult timp, arată un studiu

Un nou studiu a constatat că persoanele care suferă de acnee au un cromozon mai puternic, care încetinește procesul de îmbătrânire.

Oricine a suferit vreodată de acnee știe cât de groaznic este să ai fața (și nu numai) plină de coșuri și urme. Uneori nici nu-ți vine să ieși din casă, pentru că știi că vei atrage priviri, iar machiajul nu doar că nu face problema să dispară ca prin minune, dar nici nu este recomandat în acest caz.

Citește și: De ce sexul poate cauza acnee și cum poți rezolva problema?

Există și vești bune, totuși! Un nou studiu a descoperit că persoanele care suferă de acnee vor arăta tinere mai mult timp decât cele care au avut mereu fața impecabilă.

Studiul, publicat în Journal of Investigative Dermatology, spune că semnele îmbătrânirii, precum apariția ridurilor sau subțierea pielii, apar mai târziu în cazul persoanelor care au suferit de acnee.

Cercetătorii au studiat 1205 femei gemene, dintre care o pătrime a suferit de acnee. Examinarea celulelor albe din sânge și mostre de piele au arătat că persoanele care au suferit de acnee au telomere mai puternice pe capetele cromozonilor. Ce înseamnă asta mai exact? Aceste telomere previn slăbirea cromozonilor, care este legată de îmbrătrânire. Cu alte cuvinte, persoanele cu telomere mai lungi îmbătrânesc mai lent.

Citește și: Cea mai neglijată cauză a apariției acneei – e peste tot, dar nimeni nu o vede 

Deci, chiar dacă urăști acneea, cel puțin atunci când vei fi mai în vârstă vei arăta mult mai tânără decât cei din jurul tău!

 
*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Katie O’Malley)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.