Pericolele epilatului inghinal

De ce epilatul inghinal reprezinta un risc?

Parul pubian are un rol important in protejarea zonei sensibile, iar epilatul smulge acel strat protector. In acelasi timp, ceara poate indeparta si straturile exterioare ale pielii, creand un portal prin care bacteriile pot patrunde.

Epilatul poate fi destul de „brutal” cu pielea, provocandu-i inflamatii care pot prinde bacteriile sub piele, iar de aici se poate ajunge la infectii si la alte situatii neplacute:

  • infectii cu stafilococi care determina foliculita (boala de piele caracterizata prin aparitia unor basicute infectate la radacina unui fir de par)
  • cresterea parului sub piele
  • cellulitis (infectie care provoaca inflamarea severa a straturilor subcutanate ale pielii)

Cum sa te protejezi?

Inainte de a-ti face o programare la epilat, verifica mai intai salonul la care te vei duce sau macar alege un salon pe care ti-l poate recomanda o prietena.

Mai mult, asigura-te ca persoana care se va ocupa de epilat este licentiata in domeniu sau ca a urmat cursuri speciale.

Alege ceara potrivita

Ceara rece este buna pentru ca ea se rezuma la eliminarea firelor de par si nu afecteaza atat de mult pielea.

Pe de alta parte, saloanele folosesc din ce in ce mai des metoda rapida: un aplicator care incalzeste automat ceara (mai lipiciosa decat cea traditionala) si indeparteaza parul cu ajutorul benzilor. Desi metoda este mai rapida, este mult mai dureroasa si riscul ca pielea sa fie afectat este mult mai mare.

Poti incerca o varianta mult mai prietenoasa cu pielea ta: produse de epilat pe baza de zahar, lamaie, apa si glicerina.

La ce sa fii atenta?

In mod special, trebuie sa ai grija ca persoana care te va epila si-a curatat mainile inainte de a incepe procedura.

In mod normal, pentru epilarea cu ceara traditionala ar trebui sa fie utilizate spatule diferite pentru fiecare aplicare de ceara, dar este totusi o varianta ideala.

Asigura-te macar ca spatula pe care o foloseste cosmeticianul nu a fost suprafolosita.

De asemenea, cosmeticianul trebuie sa incerce ceara inainte pe incheietura mainii pentru a vedea daca ceara are temperatura potrivita, impedicand arderea pielii.

Ce masuri sa iei dupa epilare?

Foloseste timp de cateva zile dupa epilare o crema anti-inflamatorie pe baza de hidrocortizon, glicerina sau aloe pentru a preveni inflamatiile, dar si posibilele infectii.

Daca observi ca ai zone inflamate, rosiatice, daca ai o senzatie de arsura, daca pielea se descuameaza sau ai febra trebuie sa te prezinti la doctor de urgenta.

Etichete: hot
1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.