Pearl Jam planteaza paduri pentru a compensa emisiile concertelor (VIDEO)

Chitaristul Stone Gossard a explicat ca formatia a monitorizat emisiile generate de vehiculele folosite pe durata turneului si a energiei consumate, atat pe durata concertelor, cat si in hotelurile in care s-au cazat, pentru a estima amprenta de carbon a turneului

„Putem sa ne formam o imagine destul de clara asupra situatiei pe durata unui an. Este vorba de o cantitate considerabila de carbon – in jur de 5.000 de tone, doar pe durata ultimului nostru turneu”, declara Stone Gossard.

Donatia celor de la Pearl Jam va ajunge la noua ONG-uri, si va contribui mai ales la impadurierea unor zone afectate de speciile de plante invazive. Organizatia Conservation International, ce isi desfasoara activitatea in peste 40 de tari, va primi cea mai mare suma. O parte din donatie va ajunge la IslandWood, un centru educational de mediu ce ofera burse copiilor cu posibilitati financiare reduse.

Pearl Jam nu se afla la prima campanie eco. Formatia a donat bani pentru conservarea padurii tropicale din Madagascar si pentru compensarea amprentei de carbon a unui turneu precedent.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.