Pastilele de slabit: Cat de nocive sunt

By  | 

Magazinele şi internetul sunt pline de produse magice care garantează slăbitul în câteva zile. Cu toate acestea, ele pot să îi trimită pe cei care le folosesc direct la Urgenţă, mai ales că jumătate sunt contrafăcute, scrie RTV.NET

 

 

Conform doctorilor, în România sunt peste patru milioane de oameni care suferă de obezitate. Astfel, 30% dintre femei si 20% dintre bărbaţii din România au probleme cu kilogramele în plus. Aceştia sunt primii care apelează la produsele ce promit efect maxim cu efort minim. Numai că pastilele, picăturile şi ceaiurile promovate peste tot pot fi adevărate bombe chimice deoarece de cele mai multe ori acestea pot duce la boli de ficat, rinichi sau chiar atacuri cerebrale.

 

 

"Aceste pastile au succes pentru că ele livrează efecte puternice, rapide, chiar zeci de kilograme, aşa cum se pretinde, doar că asta se întâmplă cu niste costuri extraordinare asupra sănătăţii se ajunge şi până la a muri. Sunt oameni care au murit din cauza acelei pastile contaminate cu sibutramină", a declarat Cristi Margarit, expert în nutriţie şi alimentaţie sănătoasă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atenţionează că mai bine de jumătate dintre medicametele de slăbit sunt contrafăcute, neoficial existând o piaţă de peste 300 de milioane de euro. Medicii spun că persoanele care vor să slăbeasca trebuie să renunţe doar la patru kilograme pe lună, de preferat cu ajutorul dietelor personalizate şi sportului.

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *