Corina lanseaza noul ei single, FERNANDO si primul clip #NoMakeup, #NoFilter din Romania

“Nu mai am chef să mai joc după reguli, nu mai vreau făţărnicie şi m-am decis să fac exact aşa cum simt, să mă exprim liber, fără etichete şi fără presiunea de a nu ieşi din normele societăţii”, este manifesto-ul cu care Corina însoţeşte lansarea noul ei single, Fernando.

“Sunt într-o industrie în care ni se spune mereu ce şi cum să facem, în care simţim presiunea să fim la fel, să vindem chipuri perfecte, trupuri supersubtiri şi sexy, mesaje fără consistentă. Ştim, dar ne facem că uităm de multe ori că superbele fete, femei, #NastyWomen care ne urmăresc şi se compară cu noi nu ştiu că pentru imaginea “fără cusur” impusă de modele false şi prea perfecte, lucrează artişti supertalentati de makeup, de imagine, filtre de post-producţie şi aşa…minţim.Frumuseţea nu e o faţă frumoasă, un trup cu norme nerealiste, ci o inima frumoasă, o minte frumoasă, un suflet frumos însoţite de curajul de a fi tu însuţi”, spune Corina.

“Fernando”, piesă creată în studioul DeMoga are o poveste vizuală în care artista apare în majoritatea cadrelor fără nicio intervenţie de machiaj, iar clipul e lucrat fără a interveni deloc prin filtre sau măşti de post-producţie pe chipul artistei.

“Până acum, va spun sincer, la fiecare clip, lucrăm asupra fiecărui cadru împreună cu artistul vizual şi puneam “măşti”- nişte filtre de montaj, care anulează orice rid fin, ascund orice por şi imperfecţiune.

M-am decis că nu mai vreau asta. Nu mai vreau cadre care să “alungească silueta”, nu vreau să par mai slabă, mai înalta, diferită de cum sunt cu-adevărat. Trăim într-o lume în care am fost prea mult timp privite că “obiecte”, dar vremurile s-au schimbat.

Fetele curajoase din toată lumea care doresc să demonteze mituri, lupta, fac lucruri uimitoare ne învaţă mereu că nu mai trebuie să ne mulţumim cu a fi “breloc”, că ţine doar de noi să ne eliberăm de etichete, de presiunea de a fi cuminţi, drăgălaşe, soţii supuse şi tot timpul ascunse după false reţete ale feminităţii.”, spune Corina.

Noul clip al artistei este unul de imagine, cu stylingul semnat chiar de Corina (pentru întreagă echipa), un manifesto de “empowerment”, care pune sub semnul întrebării clişee despre feminitate, care pune accent pe frumuseţea unicităţii fiecăruia, a sexualităţii fără tabu-uri, a unei #QueerRomania.

“A fi queer e unul din termenii cei mai greşit interpretaţi în cultură noastră. A fi queer înseamnă, înainte de toate a posedă un fel de a gândi, un set de valori, o mentalitate diferită. Este viziunea despre lume caracterizată de acceptare, de naturaleţea de a fi unic, neconvenţional, liber în exprimare.

“The Queer Ones” sunt cei care apreciază diferenţa, respectă orice orientare sexuală/de gender, înţeleg complexitatea şi infinitatea identităţilor fiecăruia dintre noi.

Lor le este dedicat Fernando şi lor le spun răspicat că merită să luptăm împreună pentru a oferi tuturor o ţară, o lume în care ne putem exprimă fără teamă de prejudecăţi, fără sentimentul că nu e normal sau nu ne integrăm”, declara artista.

Echipa care a ajutat să transforme în realitate acest manifest este compusă din artististii de make-up Alex Abagiu şi Romelia Pelin, hairstilistul Cornel Săru şi fetele de la Antz care s-au ocupat de definirea conceptului pentru Fernando.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.