(P) Casa Montblanc scrie o bucată de istorie culturală

De mai bine de 100 de ani, Montblanc a fost întotdeauna înaintea timpului său, fiind una dintre cele mai importante case de lux din lume.

În 1906, doi bărbați au decis să producă un instrument de scris ce nu necesită scufundarea într-o călimară și care poate fi purtat de către o persoană oriunde. Este vorba de August Eberstein, un inginer talentat, și Alfred Nehemias, un om de o mare viziune, care au început atunci o poveste ce se continuă până azi.

Screenshot_1

Cei doi au lansat în anul 1909 primul stilou Montblanc, „Red and Black”, al cărui nume se leagă de celebrul roman semnat de Stendhal. Acesta a avut un mare succes, iar în 1924 a apărut și marele clasic al casei de lux, The Meisterstück (Masterpiece, în limba germană), în acest moment unul dintre cele mai scumpe stilouri din lume. Instrumentul de scris este marcat cu numărul de 4810 (înălțimea varfului Mont Blanc) și are o peniță lustruită manual, încrustată în aur de 18 carate cu platină. Stiloul a fost atât de bine realizat și atât de admirat încât Muzeul de Artă Modernă din New York a adus un omagiu acestuia prin includerea sa în colecția permanentă a muzeului.

În 2003, Montblanc a lansat stiloul Starwalker, conceput pentru o nouă generație de tineri. Realizat în rășină neagră prețioasă și încoronat de o stea suspendată, Starwalker a continuat povestea de succes a casei de lux.

Însă Montblanc nu s-a rezumat doar la instrumente de scris, ci și-a lărgit aria de produse pentru a include obiecte de marochinarie, ceasuri, ochelari, bijuterii fine și un nou mod de tăiere a diamantelor în formă de stea: Diamantul Montblanc.

Screenshot_2-vert

Semnătura casei este, așa cum probabil oricine știe, Steaua Montblanc, o stea cu șase colțuri ce reprezintă unul dintre ghețarii găsiți în masivul Mont Blanc. Steaua a devenit rapid sinonimă cu eleganța, rafinamentul, prestigiul și cultura.

Povestea Montblanc a fost continuată cu lansarea unor parfumuri de lux, primul dintre ele fiind Presence, în 2001. A urmat Legend, în 2011, conceput pentru un bărbat de excepție, cu un spirit cu adevărat independent și o dispoziție unică.

Visual 15

Acum, Montblanc lansează Montblanc Legend Spirit, un nou parfum bărbătesc ce continuă legenda. Inspirat de toate formele și nuanțele de alt, de la zăpadă la marmură, acest parfum are ca note înalte piperul roz, grapefruitul tonic și bergamota proaspătă, ca note de mijloc lavandă intensă și cardamom hipnotizant, iar ca note de bază lemnul alb – lemn de santal, cedru si cașmir – amestec senzual cu mușchi de stejar, aroma semnătură unică Montblanc Legend.

Potrivit pentru bărbatul modern, elegant, care este irezistibil de atractiv și care vrea să exploreze noi orizonturi fără inhibiții, Montblanc Legend Spirit reprezintă o nouă dimensiune a unei charisme convingătoare.

Montblanc Legend Spirit_Packshot_100ml

Parfumul Montblanc Legend Spirit poate fi găsit exclusiv în magazinele Sephora.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.