(P) Care sunt beneficiile liposucției

Liposuctia, denumita si lipoplastie, aspiratie liposculpturala, lipectomie sau, pur si simplu, lipo, este un tip de chirurgie cosmetica ce are rolul de a elimina grasimea din organism. Operatia de liposuctie este adesea folosita pe abdomen, coapse, fese, gat, barbie, partea superioara si spatele bratelor sau al gambei, precum si spatele. Grasimea este eliminata printr-un instrument cunoscut sub numele de canula. Aceasta se introduce sub piele si aspira la presiuni mari tesutul adipos.

Beneficiile operatiei de liposuctie si informatii importante

Persoanele care fac o operatie de liposuctie au, in mod normal, o greutate corporala stabila, dar ar dori sa inlature depozitele nedorite de grasime corporala din anumite parti ale corpului. Liposuctia nu este o metoda de pierdere in greutate si nu este, in niciun caz, un tratament pentru obezitate.

Procedura doar indeparteaza celulita, insa vergeturile pot ramane. Scopul sau este unul exclusiv estetic. Se potriveste celor care doresc sa isi contureze foarte bine corpul.

Liposuctia elimina permanent celulele grase, modificand forma corpului. Cu toate acestea, daca pacientul sau pacienta nu duce un stil de viata sanatos dupa operatie, exista riscul ca celulele de grasime ramase sa creasca la loc. Cantitatea de grasime care poate fi indepartata in conditii de siguranta este limitata.

Liposuctia este folosita in principal pentru a imbunatati aspectul, mai degraba decat pentru a oferi  beneficii pentru sanatatea fizica. Se pot obtine aceleasi rezultate in timp, prin adoptarea unui stil de viata sanatos, cu o dieta echilibrata, exercitii fizice regulate si un program de somn corect.

Singura problema in acest sens este faptul ca tot mai multe persoane au o viata agitata, iar un program riguros nu este posibil. De asemenea, efectele liposuctiei se vad imediat, ceea ce nu se poate spune si despre efectele unui regim alimentar combinat cu sport.

Liposuctia este recomandata, in mod normal, numai in cazul in care modificarile stilului de viata nu au atins rezultatele dorite. Se pot trata anumite zone, care sunt rezistente la dieta si exercitii fizice. Liposuctia reduce numarul de celule de grasime in zone izolate.

Urmatoarele zone ale corpului sunt vizate in mod obisnuit pentru tratamentul prin liposuctie:

Abdomen;
Fese;
Coapse;
Partea interioara a genunchilor;
Solduri;
Brate;
Decolteu.

Liposuctia functioneaza cel mai bine pentru persoanele cu o elasticitate buna a pielii si in cazul in care pielea se asaza frumos pe noul contur. Persoanele ale caror piele este lipsita de elasticitate pot avea nevoie de o operatie de reducere a surplusului de piele.

Persoanele cu probleme de circulatie, cum ar fi boala coronariana, diabet sau un sistem imunitar slabit ar trebui sa evite o astfel de operatie, iar medicul plastician va comunica acest aspect pacientului.

Liposuctia se face in mod normal in scopuri cosmetice, dar este uneori folosita si pentru a trata anumite afectiuni, cum ar fi limfedemul: afectiune cronica sau de lunga durata, in care excesul de lichid cunoscut sub numele de limfa se colecteaza in tesuturi, cauzand edem sau umflaturi. Liposuctia este uneori folosita pentru a reduce umflarea, disconfortul si durerea.

Avand in vedere toate aceste informatii, liposuctia este solutia optima pentru a da corpului forma dorita.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.