(P) Beneficiile unui masaj de relaxare de care poate nu stiai

Un masaj de relaxare este un lucru pe care cu totii ni-l dorim, mai ales dupa o zi de munca sau intr-o perioada in care ne confruntam cu stres si oboseala. Masajul este utilizat in mai multe scopuri, de la cele terapeutice la cele de relaxare sau revigorare.

Desi este utilizat de foarte mult timp si oricine se poate bucura de el in cele mai variate locuri, de la saloane profesionale de masaj la corturile amenajate vara pe plaja ori prin intermediul maseurilor care ofera sedinte de masaj acasa ori la birou, putini sunt cei ce stiu beneficiile pe care o singura sedinta de masaj de 45 de minute le ofera. Iata doar cateva dintre ele:Combate anxietatea. Anxietatea sau teama neobisnuita intr-o situatie obisnuita, acea teama nejustificata are asupra organismului un efect foarte neplacut si extrem de stresant, tinand organele interne si sistemul imunitar intr-o incordare care le uzeaza si le destabilizeaza. Un masaj de relaxare bun ajuta la eliberarea in organism a endorfinelor care linistesc intregul corp si diminueaza efectele negative ale hormonului stresului.

Ameliorareaza problemele digestive. Efectuat in special in zona abdomenului, masajul de relaxare poate fi un ajutor nesperat in cazul problemelor legate de tranzitul intestinal. Cu miscari circulare zona este revigorata, sangele este pus in miscare si muschii abdominali sunt relaxati de redresati.

Combate insomnia. Insomnia, o problema tot mai des intalnita, are drept cauze tot stresul, dar si tensiunea fizica sau oricat ar parea de ciudat, oboseala. Un masaj de relaxare general sau macar in zona spatelui, a umerilor si a tamplelor. Masajul trebuie facut cu miscari blande insa ferme, care sa destinda muschii incordati si sa determine liberarea de endorfine in corp.

Accelereaza refacerea tesuturilor moi deteriorate. Datorita imbunatatirii sistemului circulator la nivelul pielii, procesul natural de vindecare a organismului este favorizat, astfel ca si refacerea eventualelor probleme aparute la nivelul tesuturilor moi este grabita.

Desi orice fel de masaj este bun si recomandat, pentru a obtine efecte maxime este mai bine ca acesta sa fie realizat de profesionisti, intr-un cadru adecvat. Un astfel de loc este EnjoyBali, un salon de masaj care ofera un mediu mai mult decat placut si relaxant, un cadru care favorizeaza atat relaxarea trupului cat si a mintii. Indiferent de tipul de masaj ales, efectele lui se pastreaza mai mult timp si contribuie, in mare masura, la depasirea unor perioade, situatii sau zile mai putin bune pentru noi.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.