(P) Aparate fitness care te ajută să îți dezvolți armonios corpul acasă

Lipsa timpului liber te determină să amâni începerea unui program de antrenamente? Pe lângă sală, plimbări cu bicicleta în oraș și alergarea în parc, există și soluția exercițiilor de acasă.

Tocmai de aceea, în oferta distribuitorilor de aparate și echipament sportiv vei găsi multiple game de aparate fitness concepute special pentru folosire casnică. Această soluție comodă îți oferă un grad ridicat de accesibilitate, iar exercițiile făcute cu regularitate îți vor aduce multiple beneficii și te vor ajuta să îți dezvolți sau tonifiezi musculatura corpului în direcția pe care o dorești.

Echipamentul potrivit va fi ales în funcție de obiectivele pe termen lung pe care le vizezi și de rezultatele pe care dorești să le obții. Astfel, dacă ai decis că e momentul să începi un program de antrenamente care să îți crească masa musculară sau care să tonifieze anumite grupe musculare și să îți îmbunătățească rezistența la efort, experții din cadrul marelui distribuitor de aparate fitness Sport-Mag.ro îți vor indica anumite aparate fitness pe care le-ai putea folosi în acest sens.

Crossfit

Acest tip de antrenamente combină diverse tehnici și metode folosite în mai multe sporturi, oferind beneficii cu totul speciale. Pe durata sesiunilor de antrenament de acest tip vei folosi eficient greutatea corpului, astfel încât vei atinge o formă sportivă de invidiat, cu numeroase beneficii estetice și de sănătate. În plus, aparatele și echipamentul necesar acestor antrenamente nu vor ocupa foarte mult loc.

Iată câteva accesorii și aparate fitness pe care le poți achiziționa pentru a începe un program de antrenamente crossfit la tine acasă:

– roată pentru abdomene: zona abdominală este foarte “sensibilă” la schimbările de regim sau stil de viață, așadar trebuie “lucrată” în mod special. Folosind progresiv greutatea corpului tău, acest aparat simplu îți permite să soliciți fiecare fibră a musculaturii abdomenului pentru o tonifiere rapidă;

– mânere pentru flotări: flotările vor antrena eficient nu numai mușchii pieptului și ai brațelor, așadar sunt printre cele mai bune exerciții. Cu toate acestea, nu trebuie neapărat să pui presiune și pe încheieturi. Astfel, aparatele fitness simple, dar eficiente, îți pot proteja articulațiile și pot asigura o poziție corectă pentru a solicita musculatura cât mai bine;

– multitrainer, benzi elastice și bară de tracțiuni: utilizate foarte frecvent în antrenamentele de tip crossfit, acestea oferă o mare diversitate de exerciții și solicită mușchi pe care foarte puține activități fizice clasice ii pot “pune la treabă”, oferind antrenamente full-body excelente;

– veste cu greutăți, kettlebells și mingi medicinale: pe lângă greutatea corpului, vei avea la dispoziție și greutăți cu aspect și utilizare diferite pentru a putea solicita corespunzător grupele mari de mușchi, precum cele ale picioarelor sau ale spatelui. Genuflexiunile, ridicările pe vârfuri și fandările cu vesta, flotările cu o mâna pe minge sau abdomenele cu mingea medicinală te vor stoarce de energie și îți vor asigura diversitate, permițându-ți să progresezi de la un antrenament la altul.

Creșterea masei musculare

Creșterea masei musculare este un obiectiv din lista foarte multor bărbați, așadar exercițiile cu greutăți sunt printre cele mai întâlnite. Pentru a progresa cât mai rapid, poți începe antrenarea izolată a grupelor de mușchi cu greutăți adecvate fiecărui segment în parte. Iată, așadar, ce aparate fitness și echipament sportiv poți folosi acasă pentru a te bucura de rezultatele urmărite cât mai rapid cu putință:

– gantere și bară EZ: halterele și ganterele pot fi încorporate în antrenamente care solicită intens nu numai musculatura brațelor (biceps, triceps), ci și cea a pieptului, umerilor sau a spatelui. Acest echipament sportiv poate fi folosit în exerciții libere sau împreună cu o bancă dreaptă ori înclinată. Spre deosebire de bara dreapta, ganterele și bara EZ îți vor permite să eviți tensiunea de la nivelul încheieturilor prin diferitele prize posibile;

– bancă forță multifuncțională: aceste aparate fitness complexe și complete sunt special concepute pentru a permite exerciții cu greutăți ce izolează grupele mari de mușchi, oferind o dezvoltare mult mai rapidă a fiecăreia dintre acestea. Dacă ai spațiul necesar montării unui asemenea aparat, te vei bucura acasă de toate exercițiile pe care le făceai în sala de fitness. Este de la sine înțeles faptul că va fi necesar să alegi discuri cu diverse valori de greutate pentru a putea exersa și pieptul (greutăți de 50-100 kg), dar și brațele (10-50 kg).

Evident, poți alege să combini cele două stiluri de antrenare a musculaturii, astfel încât să te bucuri de beneficiile amândurora. Indiferent de natura exercițiilor pe care le vei alege, însă, este decisiv ca programul sportiv pe care l-ai conceput să fie respectat cu strictețe, iar dieta să poată susține progresul urmărit.

Sursă: iAgency.ro

Foto: iAgency.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.