Ouăle vaginale din jad, o păcăleală modernă pentru femei

Probabil și tu ai auzit măcar o dată de aceste ouă vaginale din jad și poate chiar te-ai gândit să încerci unul, însă un studiu recent a arătat că acestea sunt doar o păcăleală modernă.

Potrivit studiului, ouăle vaginale din jad nu sunt un remediu vechi chinezesc pentru problemele sexuale ale femeilor, așa cum spun cei care le promovează, ci o invenție modernă… despre care nu există dovezi că ar funcționa.

Aceste obiecte au devenit populare în special după ce au fost promovate pe site-ul de lifestyle al lui Gwyneth Paltrow, Goop. Ele se inserează în vagin și sunt considerate a fi greutăți care pot stimula eficacitatea exercițiilor Kegel, care întăresc mușchii pelvisului. Deoarece aceste mușchii susțin vezica, rectul și uterul, exercițiile Kegel pot ajuta la prevenirea incontinenței urinare la femeile al căror mușchi s-au slăbit, de multe ori din cauza unor lucruri precum nașterea, îmbătrânirea și anumite intervenții chirurgicale.

Problema este că, în timp ce exercițiile Kegel pot fi eficiente, ouăle de jad nu sunt deloc, potrivit lui Jen Gunter, ginecolog și autor principal al studiului.

Mai mult, acestea nici măcar nu sunt folosite de peste 2000 de ani, așa cum sunt promovate. Autorii studiului au cercetat baze de date unde au fost găsite peste 5000 de obiecte din jad, dar niciunul dintre acestea nu a avut ca scop inserarea în vagin. De asemenea, ei au consultat și texte antice, dar nici aici nu s-a făcut referire la ouăle vaginale.

Acest studiu vine ca răspuns la un proces în urma căruia Goop a fost nevoit să plătească 145.000 dolari pentru publicitatea falsă. Site-ul lui Paltrow susținea că ouăle vaginale pot echilibra hormonii și pot regla ciclul menstrual. În același proces s-a vorbit și despre anumite uleiuri esențiale despre care Goop spunea că ar vindeca depresia, deși nu existau dovezi științifice în acest sens.

Site-ul Goop promova ouă vaginale din jad de 55, respectiv 66 dolari, iar uleiurile esențiale costau 22 dolari.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.