Obiceiuri bune care iti fac rau

Experimentezi cu produse de îngrijire a pielii

Deşi ai tendinţa să îşi cumperi mereu cele mai noi creme care apar pe piaţă, în cautarea elixirului tinereţii, îţi afectezi rutina zilnică şi metabolismul. Fiecare produs acţionează în mod diferit asupra pielii iar aceasta trebuie să se adapteze prea des la ingrediente noi. Ai răbdare cu produsul pe care îl foloseşti acum, mai ales dacă este potrivit tenului tău pentru că rezultatele apar după săptămâni de folosire.

 

 

Îţi speli dinţii după fiecare masă

E bine că ai grijă de igiena ta orală, însă acest obicei îţi poate dăuna după părerea lui Greg Diamond, dentist din New York. Mâncarea îţi poate lăsa acid pe dinţi ceea ce îţi sensibilizează smalţul pe care îl agresezi şi mai mult apoi, prin periaj. Apelează şi la alte metode de igienă în timpul zilei, ca aţa dentară şi apa de gură.

Faci doar exerciţii cardio când faci mişcare

Oricât de eficiente ar fi în mod normal exerciţiile cardio în arderea grăsimilor, dacă le faci pe acestea de fiecare dată, organismul tău se va obişnui cu ele şi metabolismul tău va arde mai greu caloriile. Alternează exerciţiile din rutina ta de mişcare şi apelează şi la un antrenor personal pentru sfaturi personalizate.

 

 

Foloseşti gel dezinfectant

Este ok să îl foloseşti în cazuri extreme, în care nu ai acces la apă curentă însă folosit în exces îţi poate dăuna. Studiile au demonstrat că cele care conţin un anumit ingredient, triclosan, provoacă rezistenţă la antibiotice. 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.