Niciun tip de alcool nu este sănătos, arată un nou studiu la nivel global

Acel pahar de vin consumat după o zi grea de muncă poate părea un mod de a te relaxa fără repercusiuni, însă un nou studiu arată că dacă vrei să eviți problemele de sănătate ar trebui să renunți complet la alcool.

Utilizarea alcoolului este un factor de risc principal pentru deces și invaliditate, dar asocierea globală cu sănătatea rămâne complexă, având în vedere posibilele efecte protectoare ale consumului moderat de alcool în anumite condiții. Rezultatele au arătat că doar o băutură pe zi crește cu 0,5% riscul de a dezvolta una dintre cele 23 de boli legate de alcool, comparativ cu a nu consuma deloc alcool. Acest procent a crescut cu fiecare băutură suplimentară pe zi.Cercetătorii au studiat datele a 28 de milioane de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 95 de ani, din 195 țări diferite. Datele au fost prelevate între 1990 și 2016.

Multe studii anterioare privind consumul de alcool au arătat că o băutură pe zi pentru femei și două pe zi pentru bărbați ar putea proteja împotriva bolilor de inimă – ceea ce nu este fals. Cu toate acestea, cercetătorii din acest studiu consideră că efectele negative depășesc cu mult beneficiile.

Consumul de alcool poate duce la boli de ficat, pancreatită, cancer (gură, esofag, laringe, stomac, ficat, colon, rect, sân), ulcer, probleme gastrointestinale, tulburări ale sistemului imunitar, leziuni ale creierului, osteoporoză și boli de inimă.

 

Citește și: 13 vedete care nu consumă alcool 

Citește și: Rețete delicioase de cocktail non-alcoolic 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.