Negresă de post cu dulceață de afine fără zahăr

Magazinul online ​Vegis.ro ne oferă rețeta săptămânii, in cadrul #VegisChallenge #FaraZahar, o campanie ce susține viața sănătoasă și consumul de produse benefice pentru organism.  
Perioada postului reprezintă o metodă tradițională de curățire a sufletului și corpului. În această periodă este foarte posibil să simți mai des pofta de ceva dulce, datorită eliminării cărnii și lactatelor din meniul zilnic. Așadar, te pregătim cu o rețetă de negresă de post cu dulceață de afine, fără adaos de zahăr alb rafinat.

Ingrediente:
  • 200gr făină
Pregătește tava cu o hârtie de copt bio. Se recomandă hârtia de copt bio pentru că la majoritatea hârtiilor de copt convenționale se foloseste clorul în procesul de producție. Mai mult, în unele se găseste și Chromium, un metal greu care poate emana substanțe chimice în prezența focului.
Într-un bol mare adaugă făina, pudra de cacao raw, praful de copt și un vârf de linguriță de sare și amstecă-le bine cu un tel. Într-un vas mic adaugă untul de cacao pe foc mic și amestecă până se topește. Lasă-l puțin la răcit.
Într-un blender adugă curmalele hidratate în prealabil (le poți ține o oră în apă), uleiul de cocos și untul de cacao raw. Mixează până se obține o pastă apoi adaugă pasta într-un vas, alături de dulceața de afine fără zahăr. Compoziția se toarnă peste făina amestecată cu celelalte ingrediente și se amestecă până se omogenizează.
Toarnă aluatul în tavă și uniformizează cu o spatulă.
Așază tava în cuptorul preîncălzit și setează un foc mediu spre mic. După 30 – 40 de minute, scoate tava și taie prăjitura în porții egale. Le poți așeza pe farfurie și decora cu afine, fulgi de cocos sau nuci.
Poftă bună!
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.