Muraturile si vitamina C

By  | 

Gogonelele, castravetii si varza murata sint excelente surse de vitamina C in sezonul rece, cind legumele si fructele crude cam lipsesc de pe masa. Oricit de multa lamiie ai pune in ceai, te alegi cu prea putina vitamina C, pentru ca aceasta se deterioreaza rapid la temperatura inalta.

  • Dietele drastice iti deregleaza metabolismul: arderile nu mai scad daca maninci sub 1.200 calorii pe zi.

Muraturile care nu sint fierte, ci doar putin oparite, pastreaza aproape intacte vitaminele, de aceea sint foarte indicate iarna.

Daca suferi insa de hipertensiune arteriala, diabet, ai retentie de apa in corp sau suferi de vreo boala de inima ori de rinichi, e mai bine sa inlocuiesti muraturile cu altceva mai putin sarat (salata de varza cruda, gogosari in otet etc.).

Renunta la acestea si in preajma menstrei, cind nivelul hormonal crescut face sa retii mai multa apa in organism decit de obicei.


Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *