5 motive pentru care te doare spatele

Te doare spatele, deși nu ai făcut un efort considerabil? Iată 5 posibile motive pentru care te doare spatele.

Te aștepți să te doară spatele după ce ai dat zăpada sau ai ajutat un prieten să se mute, însă, uneori, cauza durerii nu e deloc evidentă. De fapt, se pare că anumite obiceiuri zilnice aparent nevinovate ne pot afecta spatele.

Citește și: Cum să învingi durerea de spate

Iată 5 motive pentru care te doare spatele:

Stai prea mult în pat sau pe canapea

Ești un „couch potato”? Ai zile în care nu faci nimic decât să te uiți la un sezon întreg dintr-un serial? Este nevoie să te ridici o dată la jumătate de oră pentru a face niște exerciții. Mai ales dacă deja te doare spatele, să stai și mai mult întinsă îți face mai mult rău decât bine.

Fumezi

Nicotina îngreunează fluxul de sânge din întreg corpul, inclusiv din vertebre. Acest lucru poate duce la inflamații și, implicit la durere. Soluția? Evident, renunță la fumat!

Citește și: Scapă de dureri de spate și ochi obosiți

Suferi de depresie și/sau anxietate

Un studiu publicat anul trecut arată că există o legătură clară între depresie și/sau anxietate și durerile de spate. În plus, și stresul poate avea acest efect.

Faci prea multe exerciții

„Dacă nu fac exerciții nu e bine, dacă fac prea multe iar nu e bine…” – exact, ai nevoie de un echilibru! Mai ales dacă ridici greutăți, ai mare grijă să nu exagerezi.

Porți accesorii nepotrivite

…precum o geantă prea grea. Dacă ai o geantă mare, poartă când pe un umăr, când pe celălalt sau schimb-o cu un ghiozdan chic.
*articol preluat din Woman’s Day (autor: Linda Melone)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.