Mituri false despre epilarea părului nedorit

Așa cum sigur știi deja, există multe metode de a scăpa de părul nedorit. Unele femei aleg epilarea cu ceară, altele folosesc un epilator electric, unele preferă crema depilatoare, iar altele lama de ras. Despre toate acestea există numeroase mituri, iar multe dintre ele sunt false. Hai să vorbim despre ele!

Mitul #1: Dacă folosești lama de ras, părul va crește mai repede, mai închis la culoare și mai desAtunci când folosești lama de ras, părul este tăiat, nu smuls din rădăcină. Din acest motiv, pare mai gros și mai întunecat. De asemenea, lama de ras te scapă doar de părul de la suprafață, deci e normal ca firul să „crească mai repede”. Acest lucru este valabil și în cazul cremei depilatoare. Dacă nu ți-e teamă de puțină durere (care durează, oricum, foarte puțin), îți recomandăm să folosești epilatorul electric sau ceara: aceste două metode smulg firul de păr de la rădăcină, motiv pentru care acesta va trece de primul strat de piele mai greu și va părea mai subțire.

Citește și: Cum poți calma iritațiile după epilare?

Mitul #2: Dacă folosești ceară sau epilatorul electric, părul va înceta să crească

În unele cazuri, după mulți ani în care una dintre aceste metode este folosită, este posibil ca părul să se rărească, însă nu există nicio garanție în acest sens.

Mitul #3: Lama de ras ajută la exfoliere, în special pe față

Să te razi și să te epilezi sunt lucruri cu totul diferite. NU folosi lama pentru a-ți exfolia pielea, ci un produs special.

Mitul #4: Firele crescute pe sub piele apar doar la persoanele cu păr ondulat

Total fals, iar acest lucru este evident pentru persoanele cu păr drept. Firele de păr crescute sub piele pot apărea la oricine, atunci când foliculul este închis, dar firul continuă să crească.

Citește și: Epilarea cu lama: 4 reguli pentru picioare sexy 

Mitul #5: Epilarea cu ceară sau epilator electric este foarte dureroasă

În primul rând, depinde de fiecare persoană în parte: unele sunt mai sensibile decât altele. Contează și tehnica folosită (în cazul epilării cu ceară) și a grosimii firului de păr. În plus, se pare că atunci când suntem stresate, obosite, sau înainte de menstruație, epilarea poate fi mai dureroasă.

 
*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Bridget March)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.