Cele mai populare mituri despre zahăr

Multe persoane cred că zahărul este răul întruchipat și e de înțeles de ce – circulă atât de multe mituri despre acesta încât ne-am obișnuit să ne sperie de fiecare dată când îi citim numele pe lista de ingrediente a unui produs. Dar oare sunt adevărate toate aceste mituri?

Zahărul nu îți permite să slăbești

Da și nu. Depinde foarte mult ce cantitate de zahăr consumi, dar și ce alimente mai mănânci pe lângă. În plus, ține cont și de câtă mișcare faci. O cantitate mică sau moderată de zahăr te poate ajuta să ai mai multă energie, iar dacă alimentația ta este în general echilibrată și faci sport constant vei putea să îți păstrezi silueta sau să slăbești, dacă e cazul.

Zahărul îți strică dinții

Sigur ai auzit și tu asta măcar o dată când erai copil, dar chiar așa e? Expunerea dințiilor la anumite alimente poate duce la deteriorarea acestora, însă nu trebuie să te sperii: dacă te speli pe dinți de două ori pe zi totul ar trebui să fie în regulă. Mai mult, și alte alimente au același efect asupra danturii, nu doar zahărul!

Citește și: Cum descoperi zahărul ascuns din alimente 

Zahărul te face să arăți mai în vârstă

Din păcate, acest mit este adevărat. Acest lucru se întâmplă pentru că zahărul afectează colagenul, despre care știm că menține elasticitatea pielii.

Zahărul provoacă boli de inimă

Consumat în exces, zahărul este transformat în grăsime, ceea ce poate duce la blocarea vaselor de sânge. Din nou, cât timp ai o alimentație echilibrată nu ar trebui să îți faci probleme.

Zahărul provoacă cancer

Și acest mit este adevărat. Rezultatele unui studiu efectuat de cercetători de la Universitatea Umea din Suedia a arătat că 70% dintre cei care consumau mult zahăr erau mai predispuși să se îmbălnăvească de cancer pancreatic.

Citește și: 7 semne care indică un consum prea ridicat de zahăr 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.