Mituri despre protecția solară și adevărul din spatele lor

Protecția solară este foarte importantă, cu atât mai mult în timpul verii. Iată cele mai comune mituri despre aceasta și adevărul din spatele lor, pentru a te proteja corect.

Multe persoane sunt confuze în ceea ce privește protecția solară: știm că trebuie să o folosim, dar nu știm exact cât de des, cât trebuie să aplicăm, în ce momente ale zilei etc. Din acest motiv, am decis să vorbim despre cele mai comune mituri care circulă, pentru ca tu să te poți proteja corect.Citește și: Greșeli de utilizare a SPF-ului 

Mitul #1: Protecția solară se folosește doar în zilele însorite

FALS! Ar trebui să folosești un astfel de produs chiar și atunci când cerul este plin de nori. Până la 80% din razele UV pot trece prin nori, deci efectele negative vor apărea indiferent dacă ziua este însorită sau nu.

Mitul #2: Factorul de protecție solară indică cât de protejată sunt

AI GRIJĂ! SPF-ul măsoară cât de protejată ești împotriva razelor UVB – cele care cauzează arsurile solare. DAR nu măsoară și cât de protejată ești împotriva razelor UVA – cele care cauzează îmbătrânirea prematură a pielii. Îți recomandăm să folosești un produs cu cel puțin SPF 30.

Mitul #3: Un SPF mare nu are nimic în plus față de unul scăzut

AI GRIJĂ! Un produs cu SPF ridicat poate oferi mai multă protecție persoanelor care nu aplică destul produs sau care nu îl aplică suficient de des. Îți recomandăm, astfel, să folosești un SPF mai mare, în special atunci când stai mult timp în soare.

Citește și: Cum îți alegi ochelarii de soare în funcție de SPF?

Mitul #4: Produsele acestea nu funcționează pe mine

FALS! Dacă ți se pare că produsele sunt inutile, cel mai probabil faci una din următoarele greșeli:

  • folosești un produs de proastă calitate;
  • nu aplici o cantitate suficient de mare de produs;
  • nu aplici produsul de fiecare dată când ieși din casă;
  • nu reaplici produsul suficient de des.

Mitul #5: Nu pot folosi aceste produse, sunt alergică la ele

FALS! Cel mai probabil ești alergică la un anumit ingredient. Dacă se întâmplă asta, nu trebuie decât să încerci produse cu ingrediente diferite, pentru a vedea care este cel care ți se potrivește. În niciun caz nu renunța la protecția solară complet!

Mitul #6: Sunt deja bronzată, nu mai am nevoie de protecție solară

FALS! Bronzul nu te protejează în niciun fel de efectele nocive ale soarelui. Folosește în continuare produse de protecție solară pentru a evita efectele nocive ale soarelui.

Citește și: Remedii la îndemână pentru arsurile solare

Tu ce alte mituri cunoști despre protecția solară?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.