Mituri despre avort

Avortul rămâne pentru multe persoane un subiect taboo, dar lipsa de informare poate duce la multe probleme nedorite. Astăzi vom discuta despre cele mai comune mituri despre această procedură medicală controversată, dar nu înainte de a-ți explica ce anume implică.

Avortul este o procedură medicală prin care se întrerupe o sarcină nedorită. Avortul accidental sau spontan se produce atunci când, dintr-un motiv sau altul, corpul femeii expulsează copilul, iar cel provocat se realizează prin intervenție chirurgicală sau medicamentos.

Avortul medicamentos este 95% eficient dacă sarcina are până în 9 săptămâni și se face, așa cum indică și numele, prin administrarea de medicamente.

Avortul prin aspirație se face în primul trimestru de sarcină (până în 12 săptămâni) și, pe scurt, conținutul uterului este aspirat, apoi acesta este curățat cu chiureta. Procesura durează în jur de 20 de minute.

Mituri despre avort

Avortul este o procedură periculoasă pentru femei

De fapt, 99,75% dintre avorturi nu cauzează probleme majore pentru sănătate. Acest mit provite probabil din cultura pop: în cărți sau filme, femeia de obicei moarte în urma avortului.

Femeile care fac avort regretă alegerea făcută

Motivele pentru care femeile decid să facă avort sunt extrem de diverse și puternic personale. Această procedură ar trebui efectuată doar în cazul în care femeia este 100% sigură că nu dorește să păstreze fătul, deci cele mai multe femei nu regretă decizia făcută. Deși unele paciente pot experimenta sentimente complexe imediat după procedură, pe termen lung sunt mulțumite de alegere.

Fetușii simt durere în timpul avortului

Fetușii nu au capacitatea de a simți durerea până la minim a 24-a săptămână de sarcină. Alte cercetări arată că durerea poate fi simțită abia după a 29-a săptămână.

Femeile nu ar face avort dacă ar știi cum e să fii mamă

Multe persoane susținătoare a curentului „pro life” susțin că iubirea de mamă e atât de puternică încât nicio femeie care a născut nu ar face avort. De fapt, cele mai multe femei care apelează la această procedură sunt deja mame.

Avorturile vor dispărea dacă vor deveni ilegale

Cercetările globare au arătat că ilegalizarea avortului nu ar modifica decât siguranța procedurii. Femeile vor căuta alternative care pot cauza probleme de sănătate sau chiar decesul.

Citește și: Jumătate din femeile care au făcut avort foloseau metode contraceptive 

Citește și: Ghid de conduită la ginecolog 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.