Mituri ciudate despre menstruație din întreaga lume

Deși femeile au menstruație în fiecare lună de la pubertate până la menopauză, multe persoane nu știu exact ce se întâmplă „acolo jos”. Astfel, au apărut numeroase mituri ciudate pe care le împărtășim cu voi.

Mituri ciudate (și false!) despre menstruație:

Fetele virgine nu au voie să poarte tampoane interne, pentru că acestea le vor rupe himenul.

FALS! Himenul este un țesut elastic care se află la intrarea în vagin. Acesta are mici deschizături care permit menstruației să curgă în exteriorul vaginului și se poate dilata destul de mult. Multe femei nu sângerează deloc în timpul primului act sexual, tocmai din acest motiv. Astfel, în majoritatea cazurilor, himenul nu se poate rupe doar din cauza unui tampon intern. În plus, ruperea himenului nu are, de fapt, nicio relevanță.

Nu poți face baie în timpul menstruației

FALS! Multe femei fac doar dușuri foarte scurte în această perioadă, de teamă să nu umple cada cu sânge. Din fericire, acest lucru nu se întâmplă. În plus, o baie caldă îți poate calma durerile menstruale!

Nu poți folosi apă fierbinte la duș (Israel)

Unele persoane cred că, dacă te speli cu apă fierbinte în timpul menstruației, fluxul menstrual va fi mult mai abundent. Bineînțeles, acest lucru este FALS.

Nu poți consuma băuturi reci (Columbia)

În Columbia se crede că femeile care consumă băuturi reci vor avea crampe mai puternice în timpul menstruației. Și de data aceasta, mitul este complet FALS.

Nu poți găti pentru altcineva (India)

Mai mult, nu ar trebui nici măcar să intri în bucătărie! Nu știm exact de ce a apărut acest mit, dar este, cu siguranță, 100% FALS.

Nu trebuie să îți speli părul (India)

Dintr-un motiv sau altul, unele persoane din India cred că, dacă îți vei spăla părul în timpul menstruației, fertilitatea îți va fi afectată. Din nou, un mit FALS.

Nu trebuie să mergi desculță (Brazilia)

Și acest mit FALS este legat de apariția crampelor.

Vei omorî plantele pe care le atingi (Italia și România)

În timpul menstruației, nu trebuie să atingi plante, pentru că le vei omorî… dintr-un motiv necunoscut. Ciudat mit, nu-i așa?

Nu ai voie să ții bebeluși în brațe (Bolivia)

Se pare că dacă ții bebeluși în brațe în timpul menstruației, aceștia se vor îmbolnăvi. Nu ne întreba de ce, nici noi nu știm!

Tu ce alte mituri despre menstruație cunoști?

 
*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Catriona Harvey-Jenner)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.