Mierea de Manuka – de unde provine și de ce este atât de populară?

Mierea de Manuka a devenit foarte populară în ultimul timp. Pe piață au apărut zeci de produse pe bază de miere de Manuka, toate promițând rezultate incredibile: piele strălucitoare, un organism sănătos și plin de energie etc. Mierea este considerată, în general, un ingredient minune. Însă de ce se pune atât de mult accentul pe cea de Manuka? De unde provine ea și care sunt beneficiile pe care le oferă celor care aleg să o includă în alimentație?

Mierea de Manuka – ce este și de unde provine?

Această miere rară din Noua Zeelandă este produsă din nectarul florilor plantei de Manuka, pe care albinele îl colectează și îl transformă în mierea atât de apreciată pentru proprietățile sale rare și complexe.

Nectarul florii de Manuka este cel care îi oferă acestui ingredient un loc aparte între toate tipurile de miere existente în lume, făcându-l atât de diferit de restul. Raritatea mierii de Manuka este dată de faptul că ea poate fi produsă doar în Noua Zeelandă și doar timp de câteva săptămâni pe an, când planta de Manuka este înflorită. Cantitatea de miere obținută depinde foarte mult de condițiile climatice și de cantitatea de nectar produsă. În aceste condiții, nu trebuie să ne mire, deci, faptul că mierea de Manuka are un preț mai ridicat decât cel al mierii obișnuite.

Ce beneficii aduce consumul de miere de Manuka originală?

În urma cercetărilor științifice realizate asupra acestui ingredient, oamenii de știință au descoperit câteva proprietăți naturale remarcabile, care plasează mierea de Manuka pe un loc aparte în clasamentul ingredientelor naturale cu un puternic rol terapeutic.

Se pare că Metilglioxalul (MGO) este una dintre cele mai importante enzime regăsite, în mod natural, în floarea de Manuka, care îi oferă mierii proprietăți puternic antibacteriene. De altfel, există și o clasificare a mierii de Manuka bazată pe acest conținut de MGO, care indică activitatea antimicrobiană a acesteia. Deși mierea de Manuka originală este recunoscută, în primul rând, pentru acest efect antibacterian, benefic organismului, ea dispune de numeroase alte proprietăți impresionante.

Utilizată la nivel cutanat, mierea de Manuka este benefică pentru calmarea și tratarea rănilor și a arsurilor. Eficiența ei este dovedită în astfel de situații, motiv pentru care Food and Drug Administration din USA a aprobat acest ingredient ca o opțiune valabilă de tratare a rănilor și arsurilor. Mierea de Manuka păstrează un mediu hidratat și umed în jurul rănii, acționând, în același timp, ca o barieră protectoare împotriva bacteriilor. Din aceste motive, mierea de Manuka este pentru copii un pansament extern mai plăcut, cei mici suportându-l mai bine decât pe soluțiile speciale pentru astfel de răni, care pot provoca ușoare usturimi.

De asemenea, potrivit Centrului de Control și Prevenție a Bolilor din Statele Unite ale Americii, se pare că mierea de Manuka este benefică în menținerea sănătății cavității bucale, prin atacarea bacteriilor dăunătoare existente la nivelul acesteia, bacterii asociate cu placa, tartrul, inflamațiile gingivale și cariile dentare. Proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale mierii de Manuka s-au dovedit utile, de asemenea, și  în stimularea sistemului digestiv, precum și în reducerea disconfortului asociat sindromului de colon iritabil. Grație puternicei activități antibacteriene a mierii, inflamațiile de la nivelul sistemului digestiv sunt diminuate, iar activitatea bacteriilor tratabile cu antibiotice este inhibată.

Mierea realizată din florile plantei de Manuka este folosită cu succes alături de alte produse speciale, recomandate de către medici, în combaterea bacteriilor care provoacă acneea. Deși aceasta poate fi cauzată de factori hormonali sau genetici, adesea porii sunt blocați de microbi și bacterii, iar peroxidul de hidrogen din componența mierii acționează ca un antibiotic natural asupra acestor bacterii.

Republica BIO – miere de Manuka 100% originală, la cele mai bune prețuri de pe piață

Primul magazin online din România ce a comercializat doar produse ecologice certificate de un Organism Certificator European de încredere, Republica BIO, promovează stilul de viață sănătos și alimentația bazată pe produse cât mai naturale.

Portofoliul companiei conține produse alimentare realizate fără zahăr, fără gluten și fără adaosuri comerciale dăunătoare, dar și produse de îngrijire, de machiaj sau de curățenie. Mierea de Manuka, disponibilă pe site-ul republicabio.ro, este 100% naturală, nepasteurizată și fără organisme modificate genetic, motiv pentru care ea poate fi utilizată cu succes atât în tratamentele externe de înfrumusețare, cât și în menținerea unui tonus bun al organismului.

În plus, pe site-ul magazinului online, prețul pentru mierea de Manuka este poate cel mai bun de pe piață, oferind aceleași proprietăți. Descoperă gama de produse cu miere de Manuka și susține și tu un stil de viață sănătos!

 

 

Sursă: admarks
Sursă foto: Shutterstock

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.