Metrorex va permite accesul bicicletelor la metrou

Metrorex a primit pana acum peste 400 de mesaje de sustinere a initiativei supuse dezbaterii publice in urma cu catva zile, potrivit careia va fi permis accesul bicicletelor in vagoane, iar la gurile de iesire vor fi instalate rastele.

„Vom analiza masura in care putem amplasa rastele in unele guri de metrou, in cele cu acces mai usor, cum ar fi Piata Unirii 1. Iar pentru transport, probabil ca vom aloca un vagon special in metrou. Nu vad niciun impediment. Cel putin pentru weekend, cu siguranta vom permite accesul”, a declarat pentru Green Report directorul Metrorex, Gheorghe Udriste.

El a precizat ca va exista o taxa pentru transportul bicicletei cu metroul, insa ca aceasta nu va depasi contravaloarea unei calatorii.

Bucurestenii isi pot spune parerea pe aceasta tema la adresa [email protected] pana pe 15 aprilie. La aceeasi adresa pot fi cerute detalii sau pot fi propuse imbunatatiri ale initiativei. Deja, mai multe grupuri si asociatii de biciclisti au demarat campanii de promovare a acestei initiative, incurajand bucurestenii sa voteze pentru un transport sustenabil. Rezultatul oficial al dezbaterii publice va fi anuntat in jurul datei de 1 mai.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.