Metode usoare pentru a-ti spori fertilitatea

Ai planuri mari pentru a rămâne însărcinată? Iată câteva ponturi pentru a-ţi spori şansele de a deveni mamă.

Pe lângă controlul obligatoriu şi analizele recomandate de medicul tău de obstetrică ginecologie, ţine cont şi de câteva reguli simple, dar posibil eficiente în încecările tale de a rămâne însărcinată.

Adio, bauturi acidulate!

O statistică efectuată în anul 2012 a scos la iveală că femeile care beau două sau mai multe sucuri cu acid pe zi au cu 16% mai puţine şanse de a rămâne însărcinate decât cele care nu beau. Ah, dar şi zahărul pe care îl conţin..!

Culca-te devreme

Se pare că femeile care traversează un tratament FIV – fertilizare in vitro au rezultate mult mai eficiente dacă respectă un program de somn nocturn de şapte sau opt ore. Citeşte cinci trucuri pentru un somn odihnitor.

Igiena orala

Un studiu australian a dezvăluit în în 2011 că unele afecţiuni gingivale îţi pot afecta fertilitatea, din cauza fiind posibil să se elimine în organism substanţe chimice inflamatorii care pun în pericol sistemul imunitar şi uterul. Şi cum periajul dentar este cea mai simplă şi utilă soluţie împotriva acestor tip de boli, ai răbdare şi nu sări peste cele minimum două periaje pe zi.

Fiti activi

E important să nu cazi în capcana lenei şi să îţi petreci serile cu iubitul pe canapeaua din sufragerie, privind la televizor. Sigur, unele seri sunt perfecte pentru un serial bun, dar un studiu Harvard arată că tipii care se uită la televizor mai mult de 20 de ore săptămânal, le scade cu până la 45% calitatea spermei. Obezitatea, căldura mare, dar şi carbohidraţii în exces sunt alte motive pentru care calitatea spermei se reduce.

Fii mai relaxata

Un nivel al stresului mare îţi poate bloca ovulaţia (pe lângă alţi factori periculoşi pentru ovulaţie, precum fumatul şi medicamentele!). Dacă plănuieşti să rămâi însărcinată, renunţă la activităţile care te stresează şi găseşte moduri prin care te poţi relaxa.

Atentie la gluten

Un studiu al universităţii Columbia spune că boala celiacă sau intoleranţa la gluten este una dintre cauzele care împiedică femeile să rămână însărcinate, din cauză că organismul produce anumiţi anticorpi care blochează dezvoltarea placentei. Dacă ai simptome precum oboseală neexplicată, afte bucale, crampe abdominale, tulburări de tranzit, balonare etc mergi la medic şi lămureşte-te.