Meniurile de la restaurant te ingrasa

 

Probabil crezi că tu eşti cea care decide ce va mânca la restaurant, în funcţie de pofta de moment, însă de fapt meniul te „păcăleşte” pentru a comanda anumite mâncăruri. Ţi se pare imposibil?

Potrivit anumitor studii, design-ul meniului şi descrierile produselor te influenţează în alegerile pe care le faci. Astfel, dacă nu te duci în restaurant cu gândul să mănânci ceva anume, ci vrei să te laşi purtată de val, cel mai probabil te vei lăsa influentaţă de meniu, nu de poftele tale.
 
Cercetătorii au observat că sunt mai multe moduri prin care restaurantele folosesc meniurile pentru a influenţa alegerile clienţilor. De exemplu, dacă un anumit produs este îngroşat sau scris cu altă culoare, îl observi mai uşor, deci şansele să îl comanzi sunt mai mari.

Şi locul unde este plasat un produs contează – cele din colţul din stanga jos sunt mai puţin comandate. De asemenea, dacă numele sună interesant ai impresia că şi mâncarea este mai bună. Să nu mai spunem de preţuri şi oferte!

Care este problema de fapt? Proprieterii restaurantelor folosesc aceste strategii pentru a te încuraja să comanzi cele mai profitabile mâncăruri (pentru ei), chiar dacă nu sunt sănătoase sau te îngraşă. Unele mâncăruri de la restaurant conţin chiar de două ori mai multe calorii decât ar trebui!

Deşi noi ştim că fetele COSMO sunt inteligente şi nu se lasă manipulate de meniurile restaurantelor, îţi recomandăm totuşi să te uiţi cu mai multă atenţie pe meniu atunci când comanzi ceva. 

Nu te grăbi, ci verifică ingredientele şi gramajul şi nu te lua după un nume pompos. De asemenea, chiar dacă ceva ţi-a sărit în ochi imediat cum ai deschis meniul, ignoră-l pentru moment şi verifică şi celelalte mâncăruri – cu siguranţă vei găsi ceva mai sănătos, care să nu te îngraşe şi care, cel mai probabil, va costa mai puţin sau va avea gramajul mai mare.

Tu ştiai că meniurile restaurantelor te pot influenţa în alegerea mâncărurilor?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.