Medsana lanseaza Medsana NutriCare, pachetul personalizat de nutritie

Pachetul este disponibil incepand din luna iunie si ofera pacientilor o serie de recomandari personalizate, in acord cu starea de sanatate a fiecaruia.

Medsana NutriCare este un pachet de servicii medicale destinat celor care isi doresc un stil de viata sanatos si mentinerea unei greutati corporale optime, dar si celor care isi doresc sa piarda din greutate.

Propunerea pe care Centrul Medical Medsana o face este aceea a unei recomandari de dieta si stil de viata adaptate starii de sanatate a fiecaruia.

Noutatea Medsana NutriCare este data de faptul ca pacientul vine la medicul nutritionist cu analizele deja facute si primeste o dieta personalizata, spre deosebire de cazul in care se prezinta mai intai la medic, urmand ca acesta sa-i recomande analizele si sa revina la un nou consult pentru interpretarea analizelor si recomandarea dietei.

Astfel, durata investigatiei si a timpului in care pacientul primeste un raspuns scad considerabil. In plus, pretul pachetului este mai mic decat in cazul in care consultul si analizele se realizeaza separat.

Despre Medsana NutriCare

„In general, oamenii vin la medicul nutritionist si solicita din prima o dieta. De cele mai multe ori, insa, dintr-un prim consult nu obtinem toate informatiile de care avem nevoie pentru a evalua corect starea de sanatate si a recomanda o dieta personalizata, de aceea ii invitam pe pacienti sa isi faca un set de analize medicale pentru a putea stabili un diagnostic corect. Acum, prin pachetul Medsana NutriCare le oferim pacientilor posibilitatea de a veni la consult cu analizele deja facute, in felul acesta castigand timp.” a declarat D-na Dr. Colda Anca, medic primar Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, Centrul Medical Medsana.

Pachetul de nutritie Medsana NutriCare include un set complex de analize, urmat de un consult la medicul nutritionist. Analizele de laborator ofera personalului medical o serie de informatii importante despre starea de sanatate a pacientilor. Astfel, medicul nutritionist poate sa identifice eventualele afectiuni ale pacientului inainte de prescrierea dietei.

„Este esential sa avem cat mai multe informatii despre starea de sanatate a pacientilor, pentru ca un medic nutritionist nu recomanda o dieta general valabila pentru toti pacientii, ci o dieta personalizata in functie de starea de sanatate si de obiectivele fiecaruia. Spre exemplu, analizele pot indica un exces sau un deficit de zahar in corp, caz in care recomandarile noastre vor tine cont indeaproape de aceasta particularitate.”, a mai explicat D-na Dr. Colda Anca.

„In mod similar, valorile colesterolului trigliceridelor si acidului uric dau informatii importante despre obiceiurile alimentare ale pacientilor, urmand ca recomandarile nutritionale sa corecteze aceste obiceiuri. Atunci cand se trateaza singuri, pacientii pot ignora anumite afectiuni, iar starea lor de sanatate poate fi agravata de o dieta necorespunzatoare. O situatie frecvent intalnita este anemia la persoanele tinere care urmeaza diverse diete gasite pe internet”, a adaugat D-na Dr. Colda Anca.

Una dintre problemele adresate de pachetul de nutritie Medsana NutriCare este obezitatea, o afectiune larg raspandita atat la nivel mondial, cat si la nivel european. Conform celor mai recente date publicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), in 2010 au fost inregistrati peste 43 de milioane de copii obezi cu varsta sub 5 ani in intreaga lume.

Mai mult, in majoritatea tarilor europene, peste 50% din populatia este supraponderala sau obeza, potrivit aceluiasi studiu. Obezitatea duce la diabet zaharat si se estimeaza ca in 2025 numarul de persoane cu diabet din intreaga lume va ajunge la 380 de milioane.

Despre Medsana

Deschizator de drumuri pe piata autohtona de servicii medicale private, Medsana a fost primul centru medical care a introdus in Romania conceptul de clinica multidisciplinara, oferind inca de la infiintare, din 1996, servicii complete de diagnostic si tratament. Reteaua Medsana cuprinde in acest moment doua centre medicale in Bucuresti: Primaverii si Cotroceni, un centru medical multidisciplinar in Ploiesti si doua laboratoare de analize (in Bucuresti si Ploiesti) acreditate ISO, echipate cu analizoare automate care ofera rezultate precise si rapide.

Medsana ofera consultanta medicala in peste 30 de specialitati, peste 450 de teste de laborator, majoritatea cu rezultat in aceeasi zi, fiind printre putinele centre medicale din Romania care efectueaza o gama ampla de teste genetice si moleculare.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.