Meditatia este mai usoara decat crezi

Meditaţia te ajută să dormi mai bine, să nu te mai enervezi aşa de repede pe toată lumea, să fii mai relaxată toată ziua şi să oferi şi mai multă afecţiune celor din jurul tău. Din păcate, multe dintre femei nu adoptă obiceiul de a medita zilnic pentru că sunt convinse de faptul că necesită o anumită poziţie, capacitate de concentrare, că ar trebui să se trezească ȋn zori şi să vadă super-rezultate ȋn timp record.

Uită de filme hollywoodiene cu starlete care devin maeştri zen peste nopate şi concentrează-te pe a adapta meditaţia la stilul tău de viaţă şi felul tău de a fi. Da, meditaţia, este custom-made.Nu este nevoie să meditezi cu noaptea-n cap!
Ştiu că “dă foarte bine pe ecran” să te trezeşti cu noaptea-n cap, pe la 5 dimineaţa, pentru a medita ȋn timp ce soarele răsare, dar dacă nu eşti deloc o persoană matinală şi ȋţi este deosebit de greu să te concentrezi la asemenea ore extrem de matinale, atunci stai calmă. Precum spuneam, nu există manual cu reguli de meditaţie, totul poate fi adaptat, inclusiv ora la care te-ai decis să te gândeşti la “soarta universului”.
Deci, stabileşte ȋn funcţie de programul zilnic şi personalitatea ta, ora la care vei medita.

Cum sa te calmezi in situatiile tensionate

Nici nu trebuie să stai turceşte
Dacă nu ai flexibilitate şi ceva antrenament, nu are nici un rost să-ţi baţi capul şi să-ţi rupi oasele cu poziţii de lotus. De altfel, dacă te poţi concentra şi fără să stai turceşte, poţi rămâne liniştită lată-n pat. Precum spuneam, meditaţia este free-style (de altfel, aia e ideea!).

La ce meditez?
Aceasta este ȋntrebarea tuturor femeilor. Meditaţia nu presupune să te relaxezi şi să­-ţi goleşti mintea, aia e altceva. Meditaţia presupune să te focusezi pe un subiect ca faptul că totul este iluzoriu şi că nu ar trebui să suferi sau să te ataşezi prea tare de ceea ce ţi se ȋntâmplă sau asupra relaţiei cauză – efect, care presupune ca tot ceea ce faci să aibă un efect pozitiv sau negativ asupra vieţii tale ȋn funcţie de acţiunea ta.

Chiar te poti iubi pe tine?

Un an fericit incepe cu gandire pozitiva

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise