Medicii au măsurat 650 de vulve pentru a afla ce este „normal”

Fiecare femeie are unul sau mai multe motive pentru care nu se simte sigură pe sine, fie că e forma de lungimea picioarelor, grosimea taliei, mărimea sânilor sau chiar aspectul zonei intime. În general, nu ne comparăm vulva decât cu cele ale starurilor din filme porno, ceea ce ne poate face să credem că nu arătăm „cum ar trebui”.

Această grijă duce la din ce în ce mai multe operații estetice ale labiilor, însă cele mai multe femei nu ar trebui să își facă astfel de probleme. De aceea, un grup de cercetători din Suedia a vrut să afle ce este „normal” când vine vorba de vulvă.

Studiul a fost efectuat între august 2015 și aprilie 2017, iar medicii au evaluat 657 de femei care au vizitat o clinică ginecologică. S-au efectuat măsurători ale clitorisului, labiei majora și labiei minora, iar rezultatele au fost analizate într-un studiu publicat în Jurnalul Britanic de Obstetrică și Ginecologie.

Cercetătorii au descoperit că labia minora medie are 4,3 cm lungime, dar măsurătorile au variat de la 5 mm la 10 cm – o variație uriașă de 9,5 cm!

Experții au descoperit ceva asemănător și în cazul labiei majora. Lungima medie a fost de 8 cm, însă măsurătorile au variat între 1,2 cm și 18 cm.

Clitorisul mediu a avut aproape 7 mm lungime, dar măsurătorile au variat între 0,5 și 3,4 cm în lungime.

Deci, ce concluzii putem trage în urma acestui studiu? În esență, vulva ta este complet normală, în excepția cazului în care îți provoacă durere fizică sau un tip de disconfort.

Dr. Ines Vaz, unul dintre cercetătorii care a lucrat la acest studiu, spune: „Asimetria este normală, fiecare vulvă este diferită. Conceptul de <<prea mic>> sau <<prea mare>> a fost creat de mass-media. Femeile ar trebui să se gândească de 2 ori înainte de a se clasifica ca fiind anormale.”

Tu te-ai gândit vreodată că vulva ta nu arată normal?

 

 

*articol preluat din Cosmopolitan UK (autor: Catriona Harvey-Jenner)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.