MEDAS incheie un protocol oficial cu Arhiepiscopia Bucurestilor

 

Si ce alt partener mai potrivit am fi putut alege decat Biserica, cel mai mare "specialist in caritate", cea care are in grija sa cei mai multi oameni nevoiasi si care, totodata, cunoaşte in cel mai profund mod problemele acestora?

Practic, vorbim despre cel mai mare "ONG" din Romania, pe care suntem bucurosi si onorati sa il sprijinim in toate actiunile sale de binefacere", a declarat Dr. Simona Iolanda Ateia, director general al lantului de clinici MEDAS.

Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop-vicar patriarhal, declara la randul sau: "Cand am realizat slujba de binecuvantare pentru inaugurarea clinicii MEDAS Unirea, i-am cunoscut pe reprezentantii MEDAS care ne-au impartasit cu aceasta ocazie intentia de a se implica tot mai mult in actiunile noastre de binefacere.

Astfel a luat nastere acest protocol oficial, prin care copiii, batranii si bolnavii aflati in grija Bisericii, adesea in situatii deosebite, vor avea parte de ajutor medical specializat.

Dupa cum bine stim, deseori acestia nu au acces la un tratament medical corespunzator, asa ca implicarea MEDAS aduce multa bucurie si speranta in randul lor. Acest lucru a fost demonstrat recent in doua randuri. Cu ajutorul specialistilor MEDAS am putut aduce alinare suferintelor indurate atat de oamenii nevoiasi din Bucuresti, cat si de sinistratii greu incercati in perioada ninsorilor abundente".

Si reprezentantii Arhiepiscopiei vor putea beneficia prin acest acest protocol de serviciile de top ale Centrului Medical MEDAS. Dr. Simona Iolanda Ateia prezinta argumentele companiei: "Biserica a fost dintotdeauna perceputa ca o institutie puternica, iar preotii sunt vazuti ca un sprijin pentru toti cei care le trec pragul. Cu toate acestea, din punct de vedere al sanatatii, si personalul cleric si monahal are la randul sau nevoie de sprijin.

Am observat in urma mai multor vizite la manastiri din tara ca personalul monahal sufera de diverse afectiuni si, din pacate, nu are acces facil la serviciile medicale de top, fie din cauza distantei fata de un centru dotat corespunzator, fie din cauza rezervelor de a consulta medicul atunci cand exista o problema. Asa a aparut ideea de a propune acest protocol cu Arhiepiscopia Bucurestilor, modul prin care vrem sa fim si noi la randul nostru un sprijin pentru cei care ofera oamenilor atat de mult ajutor".

Cu o experienta de peste sapte ani pe piata medicala privata, Centrul Medical MEDAS detine in prezent sase clinici medicale: MEDAS Professional, MEDAS Unirea, MEDAS Feminis, MEDAS Titan, MEDAS Gabroveni si MEDAS Pitesti, sapte laboratoare (cinci in Bucuresti, unul in Giurgiu si altul in Pitesti), precum si cinci departamente de radiologie si imagistica medicala. In momentul de fata, Centrul Medical MEDAS are peste 170 de cadre medicale care se perfectioneaza continuu. Aproximativ 1 milion de pacienti au beneficiat pana la acest moment de serviciile medicale MEDAS, oferite in peste 30 de specialitati medicale si chirugicale.

 

In urma unui protocol oficial, incheiat intre Arhiepiscopia Bucurestilor si Centrul Medical MEDAS – unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale private – bolnavii din centrele de ingrijiri paleative, copiii si batranii din camine si asezaminte filantropice, persoanele din asezamintele si centrele medico-sociale si ONG-urile acreditate ca furnizori de servicii sociale apartinand Arhiepiscopiei vor avea parte de servicii medicale gratuite.

De asemenea, personalul clerical si personalul monahal al manastirilor si schiturilor de pe teritoriul Arhiepiscopiei vor putea apela la randul lor la MEDAS, ori de cate ori au o problema de sanatate.

MEDAS va realiza gratuit urmatoarele servicii medicale: consult medical general si de specialitate, consultatii si inscrieri la medicul de familie, investigatii de laborator si de imagistica medicala. Toate serviciile mentionate vor fi asigurate atat in regim de decontare de catre CASMB, cat si nedecontabile daca starea pacientilor impune acest lucru si exista indicatia medicului specialist. De asemenea, pentru locatiile din afara Bucurestiului, a fost achizitionat si un microbuz care se va deplasa la fata locului si va oferi asistenta de specialitate.

Prima actiune, denumita simbolic Caravana Sperantei, a avut loc deja in perioada ninsorilor abundente care au blocat mii de localitati din intreaga tara. Pentru a interveni in aceasta situatie de urgenta, MEDAS a organizat o caravana medicala care a beneficiat chiar de sprijinul Patriarhiei Romane. Actiunea a depasit astfel jurisdictia Arhiepiscopiei Bucurestilor pentru a ajunge zonele cele mai afectate si mai greu accesibile.

Caravana umanitara a intervenit in 23 de localitati izolate din judetele Ialomita, Calarasi si Buzau si a oferit servicii medicale gratuite, medicamente si alimente unui numar de aproximativ 1.000 de pacienti. Timp de o saptamana, o echipa de medici de medicina generala si de specialisti in medicina interna si pneumologie au realizat consultatii, EKG si analize medicale de laborator pentru aceste persoane, in majoritate varstici si fara posibilitati materiale sau de a ajunge in ultimul an la un medic.

Cea de-a doua actiune caritabila a avut loc saptamana trecuta la Centrul de Ingrijiri Paliative "Sfantul Nectarie" din Bucuresti, unde au fost acordate consultatii de medicina interna, inclusiv EKG si ecografie, consultatii de psihiatrie si au fost recoltate analize de sange tuturor pacientilor de aici. Aceasta actiune este prima dintr-o serie de patru interventii care se vor desfasura in astfel de centre medico-sociale.

"Inca de la inceputurile sale, MEDAS a fost ghidat de dorinta de a democratiza accesul la servicii medicale de calitate, iar aceasta promisiune se reflecta zi de zi, in toate actiunile si campaniile pe care le realizam. Dincolo de activitatea noastra zilnica, ne-am dorit sa ne implicam si mai mult pentru a aduce binele in viata oamenilor prin intermediul serviciilor MEDAS. Pentru aceasta aveam nevoie de un partener pe masura, care sa ne sustina in demersul nostru.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.