Măști naturiste pentru scalp uscat

Și tu te confrunți cu un scalp uscat și iritat? Se întâmplă în special în perioada în care ieșim de la cald la frig, dacă folosim în exces aparate pe bază de căldură sau din motive hormonale… Din fericire, există câteva remedii chiar în bucătăria ta.

MASCA CU AVOCADO

Avocado este bogat în uleiuri nutritive și poate fi folosit atât în măștile de păr, cât și în cele faciale. Însă face minuni pentru un scalp uscat.

Ingrediente:

  • 1 avocado copt
  • 5 picături de ulei de arbore de ceai
  • 0 linguriță de ulei de măsline

Amestecă totul în blender, apoi aplică pasta pe rădăcini și lungimea părului. Așteaptă 15 minute și clătește-te mai întâi cu apă caldă, apoi spală bine cu șampon (trebuie să repeți spălarea, e posibil ca șamponul să nici nu facă spumă din prima). Aplică acest remediul o dată pe săptămână, pentru un scalp hrănit și păr mătăsos și sănătos.

 

TRATAMENT CU OUĂ

Ouăle sunt bogate în proteine și sunt recomandate pentru hidratarea pielii (deci și un scalp uscat) și părului.

Ingrediente:

  • 2 gălbenușuri
  • 3 picături de ulei de ricin
  • o linguriță de ulei de cocos sau măsline

Amestecă ingredientele într-un bol și folosește pensula cu care-ți vopsești părul pentru a  aplica o parte din mască la rădăcinile părului. Așteaptă 10 minute, apoi aplică și pe lungimi și mai stai încă 10 minute (preferabil cu părul acoperit cu o folie sau cască de duș, pentru a stimula deschiderea cuticulei). Clătește bine părul și spală-l cu un șampon de curățare.

 

MASCA CU COCOS

Uleiul solid de cocos a devenit noul panaceu al frumuseții, fiind folosit și pentru a trata un scalp uscat.

Ingrediente:

o lingură de unt de cocos

o linguriță de zeamă de lămâie sau oțet de mere

o jumătate de banană

Amestecă totul și aplică rezultatul pe rădăcini. Oțetul are rol anti-iritant, deci vei scăpa și de mâncărimi. Așteaptă un sfert de oră, apoi clătește-te bine cu apă călduță.

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.