Mărirea sânilor: implanturi mari sau de dimensiuni mai mici?

Rapoartele specialistilor în chirurgie estetică arată că între 5 și 10 milioane de femei din întreaga lume își fac anual operații pentru mărirea sânilor.

Cu toate că trăim într-o societate în care tindem spre mai mult, mai vizibil, mai șocant, a apărut o nouă tendiță în privința alegerilor operațiilor pentru implanturile de sân.

”Implanturile mamare siliconice rămân cele mai folosite, însă dimensiunile cerute de paciente sunt din ce în ce mai mici. Dacă anii trecuți, femeile care ajungeau la cabinetul meu îmi cereau mărirea sânilor cu implanturi de dimensiuni mari, acum solicitările tind să meargă spre dimensiuni scăzute, subtile, cât mai aproape de natural. Multe femei doresc pur și simplu să își mărească bustul doar cu o dimensiune în plus, fără prea mari exagerări”, spune Dr. Ion Zegrea, medic specialist în chirurgie plastică la Clinica Elysium.

Noua tendință pentru mărirea sânilor cu implanturilor cu silicon de dimensiuni moderate a fost dată și de celebritățile de la Hollywood. Victoria Beckham, Heidi Montag, Sharon Osbourne, Pamela Anderson sau Tamra Barney și-au micșorat implanturile sau chiar au renunțat de tot la ele. Recordul de operații estetice cu implanturi XXL a fost depășit în perioada 2000-2006, când vedete precum Pamela Anderson din Baywatch și Carmen Electra au apărut în seriale și zeci de pictoriale în care își afișau sânii voluminoși cu implanturi de silicon.

”Întotdeauna le recomand pacientelor mele mărimile potrivite pentru implanturile de silicon. Niște sâni prea mari, disproporționați, schimbă centrul de gravitate al corpului și forțează mai mult coloana, pot cauza dureri și disconfort. Acestea sunt lucruri pe care le discut cu fiecare pacientă atunci când alege să facă acest tip de operație, iar în multe cazuri puțin volum este chiar necesar, acesta fiind motivul pentru care se ajunge la operație. Un medic trebuie să recomande mereu ceea ce este mai potrivit și mai sănătos pentru pacientă”, mai spune Dr. Ion Zegrea.

În ultimii 15 ani, numărul operațiilor de augumentare a sânilor a crescut cu 15 procente. Cele mai multe dintre aceste intervenții chirurgicale sunt făcute în California, Nevada, Florida și Brazilia.

Deși în anumite țări implanturile de mari dimensiuni cunosc un declin, femeile rămân la fel de interesate să își îmbunătățească estetica sânilor prin diverse proceduri. Indiferent de țendințele și alegerile pe care le fac femeile în privința intervențiilor estetice asupra corpului lor, mărirea sânilor cu implanturi mamare cu silicon rămâne printre cele mai populare operații de chirurgie estetică din lume.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.