Mărirea pomeților – noua procedură pentru un ten veșnic tânăr

Fiecare dintre noi acordăm zilnic timp aspectului fizic, însă ceea ce nu putem controla este efectul pe care-l are trecerea timpului asupra pielii noastre, iar pomeții sunt printre primii afectați. Mărirea pomeților cu acid hialuronic poate să ofere tenului un aspect mai tânăr și mai ferm.

Majoritatea dintre noi suferim o resorbție osoasă, înseamnând că structura feței tinde să sufere modificări, creându-se aspectul de „obraji căzuți.

“Zona pomeților este cea mai importantă parte a feței din punct de vedere estetic, deoarece ea oferă fermitate și susținere. Criteriile de frumusețe variază, desigur, în funcție de rasă, de tipul de cultură și civilizație, de multe ori de mediul social în care se fac aceste aprecieri, dar toate asociază frumusețea, tinerețea cu pomeții proeminenți, ascendenți și bine conturați, spune chirurgul estetician Silvia Stănculescu, specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

În ce constă procedura de mărire a pomeților cu acid hialuronic?

Metoda nechirurgicală de mărire a pomeților presupune injectarea unui tip special de acid hialuronic, care conține o masă moleculară mai mare și permite repoziționarea obrajilor. Efectul este unul spectaculos, rapid și nu necesită o recuperare îndelungată, anestezia fiind locală. Din acest motiv metoda este una preferată de paciente, în detrimentul măririi pomeților cu implanturi de silicon. 

Este o procedură sigură pentru orice vârstă?

Este o procedură ușoară, astfel vârsta nu este atât de importantă, cât este problema pe care dorim să o rezolvam. Această întervenție poate fi făcută atât de persoane foarte tinere, peste 18 ani, cât și de persoane ajunse la maturitate, când vârsta începe să-și spună cuvântul, influențând volumul și structura feței.

Este o procedură dureroasă?

Augmentarea pomeților cu acid hialuronic nu este o procedură dureroasă, și tocmai din acest motiv timpul alocat intervenției este de maxim o ora, iar un avantaj deosebit îl prezintă faptul că rezultatul devine vizibil imediat după injectare. Nu este un tratament solicitant, obrajii sunt imediat ridicați, șanțurile nasogeniene și cearcănele sunt diminuate și astfel se ajunge la un aspect întinerit cu până la 5-10 ani. Aspectul final este unul natural și armonios, iar aspectul fizic general este vizibil imbunătățit.

Care este durata unei injectări?

Efectul unui tratament de umplere dermică este influențat în primul rând de vârstă și de zona injectată, dar cantitatea de acid hialuronic injectat și de calitatea pielii, însa, în medie, rezultatul rezistă până la 2 ani. În ceea ce privește frecvența injectărilor, acest lucru se stabilește ținându-se cont de caracteristicile fiecărei persoane. În general, are loc după 6 luni de la prima umplere, iar după a 2-a, intervalul liber poate crește până la un an.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.