Mareea neagra ar putea ajunge in Miami si arhipelagul Keys

By  | 

Studiul NOAA afirma ca petrolul deversat in Golful Mexic ar putea fi transportat de curentii marini pana la extremitatea sudica a Floridei, unde se afla arhipelagul Keys, dar si catre plajele din Miami.

Probabilitatea de poluare a litoralului din vestul Floridei este estimata la 1 – 20%, in timp ce pentru plajele din Miami si arhipelagul Keys probabilitatea este de 61 – 80%, conform studiului NOAA, bazat pe o simulare care prevede deversarea a 33.000 de barili de petrol timp de 90 de zile.

681 de kilometri de litoral contaminat

Dupa scufundarea platformei Deepwater Horizon, la 22 aprilie, in Golful Mexic au fost deversati zilnic intre 30.000 si 60.000 de barili de titei, din puturile aflate la o adancime de 1.500 de metri. Petrolul a afectat deja 681 de kilometri de litoral, in Louisiana, Mississippi, Alabama si Florida.

Cu 80 de milioane de vizitatori pe an, Florida este una dintre destinatiile favorite pentru americani si turisti straini care isi petrec vacantele in Statele Unite, iar veniturile din turism ale Floridei sunt estimate la 80 de miliarde de dolari anual.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *