Marea mahmureală: impactul fiecărui tip de băutură

După un chef, se poate ghici lesne pe chipul tău cât de mult ai petrecut. Ba mai mult, pot să-ți spun ce ai băut!

O bere

Știm cu toții că nu te vei opri  la o singură bere, deci înmulțește ceea ce-ți vom spune cu numărul halbelor pe care le-ai băut. Că berea îngrașă (are muuuulte calorii), știi deja, însă un alt efect al consumului unei cantități atât de carbohidrați este umflarea pielii, în special a zonei de sub ochi, unde se vor forma pungi. Există soluții și pentru  asta, și anume cremele de ochi (ideală ar fi o formulă pe bază de acid hialuronic) cu dispozitiv de masaj, dedicate uzului masculin.

Whiskey

Prietenia ta cu Jack se poate sfârși urât, iar durerea cruntă de cap e doar una dintre urmările beției. Substanțele folosite pentru fermentație se găsesc în cantități mai mari în băuturile mai închise la culoare, acestea fiind cauzele pentru care ai la trezire, fața aia „de plapumă”, cu pielea tăbăcită și ternă. Un masaj al feței, folosind o cremă revitalizantă, te va scuti de întrebări gen „Cât ai băut?”, iar de durerea de cap vei scăpa după un mic dejun copios, un analgezic și încă o porție de somn.

Vodka, gin, tequila

Chiar dacă aceste au un impact mai ușor auspra feței  (poate din cauză că sunt eliminate mult mai repede din organism), fiecare pahar de alcool contribuie semnificativ în procesul de deshidratare, ceea ce înseamnă piele uscată și lipsită de vitalitate. De fapt, pentru fiecare pahar de alcool consumat ar trebui să compensezi cu unul plin ochi cu apă, aceasta fiind și o metodă bună de prevenire a mahmurelii de a doua zi. În plus, nu riști să „duhnești” prin toți porii. Folosește și o cremă hidratantă pentru față.

Citeşte continuarea materialului în ediţia de print – iarnă a revistei Cosmopolitan Man.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.