Mâncarea picantă îți poate prelungi viața, arată un studiu

Nu obișnuiești să consumi mâncare picantă? Un studiu recent arată că ardeii iuți pot reduce riscul decesului cu 13%.

Cercetători de la Universitatea Vermont au analizat dietele a peste 16.000 adulți americani și au fost atenți în special la răspunsurile de la întrebarea „Cât de des consumi ardei iute?”. Cei care au consumat ardei iute cel puțin o dată în ultima lună au avut o rată a mortalității mai scăzută pe o perioadă de 18 ani, după ajustarea altor factori.

Deși o relație de tip cauză-efect este greu de dovedit, acesta nu este singurul studiu care a arătat că există o legătură între mâncarea picantă și longevitate. Două studii (unul din India și unul din China) au arătat același lucru.

Deci… ce au ardeii iuți atât de special? Pe lângă vitaminele A, B și C, cercetătorii cred că un ingredient activ (capsaicina) protejează atât împotriva bolilor de inimă, cât și împotriva obezității. Deși studiul s-a concentrat pe ardeii iuți roșii, capsainica se găsește în toate tipurile de ardei iute, inclusiv cayenne sau jalapeno. Acest ingredient este cel care face alimentul iute.

În plus, mâncărurile picante te pot ajuta și dacă vrei să slăbești. Pentru că mâncăm ceva iute, mâncăm mai încet, deci suntem mai atenți la semnalele care indică că ne-am săturat. Astfel, ne oprim din mâncat când trebuie, nu când suntem prea plini.

Tu știai că ardeiul iute îți poate prelungi viața? Cât de des îl consumi?

 

Dacă nu ai idei de rețete picante, încearcă-le pe acestea! Sunt simplu de preparat și absolut delicioase!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.