Machiaje smokey eyes pentru un look senzual de Sarbatori

Smokey eyes este tipul de machiaj pe care, odată ce înveţi să-l stăpâneşti, îl poţi face să arate mereu altfel: mai senzual, mai ingenuu, mai romantic sau 100% sexy. Tocmai de aceea e cea mai sigură cale de a obţine un look feminin şi senzual pentru petrecerea de Revelion! Iată câteva sugestii inspirate din machiajul vedetelor:

Smokey eyes auriu: Scarlett Johansson

Auriul e prin definiţie o culoare festivă, prin urmare n-o să dai greş dacă alegi să o porţi în noaptea de Anul Nou. Pentru un look glam şi sexy ca al lui Scarlett Johansson, aplică pe pleoapa mobilă un fard neutru (nude, bej, maro deschis), apoi întunecă colţul exterior şi pliul ochiului până aproape de sprânceană cu un fard mai închis (gri-cărbune, maro închis).

Foloseşte o pensulă medie pufoasă, cu vârful rotund, şi „blenduieşte” bine conturul, pentru ca marginile să fie cât mai difuze. În colţul intern al ochiului, aplică fard auriu pentru a da luminozitate privirii.

Conturează apoi ambele pleoape, cât mai aproape de linia genelor, cu un creion negru cu mină moale, şi „îndulceşte” conturul cu o pensulă smudge sau un beţigaş pentru urechi. Dacă îţi doreşti o privire mai intensă, întăreşte linia neagră de pe pleoapa mobilă cu tuş de pleoape negru. Amplifică-ţi genele cu mai multe straturi de mascara (sau apelează la gene false), iar pentru buze foloseşte un ruj în nuanţă naturală.

Black & brown smokey: Mila Kunis

Combinaţia de maro şi negru este irezistibilă când vine vorba de smokey eyes: negrul intensifică albul ochilor, iar maroul creează un efect smokey perfect. Paşii sunt simpli: aplică fard auriu în colţul intern al ochilor, fard maro închis pe pleoapa mobilă şi pe cea de jos, precum şi în pliul ochiului, spre exterior şi în sus, până aproape de sprânceană.

Întinde bine fardul cu o pensulă medie, moale şi cu vârful rotund, până când marginile devin difuze. Insistă pe colţul extern al ochilor – atât pe pleoapa de sus, cât şi pe cea de jos, pentru a obţine un efect de ochi alungiţi, migdalaţi. Foloseşte creion negru pe conjunctivă şi tuş lichid negru pe pleoapa de sus pentru a contura ochii, apoi „blenduieşte” conturul cu un beţigaş sau o pensulă de tip smudge.

Dacă simţi nevoia de a întuneca şi mai mult exteriorul ochilor, foloseşte puţin fard negru pentru a crea o „codiţă” discretă. Genele trebuie să fie dramatice – dese, lungi şi curbate – aşadar foloseşte gene false, dacă e cazul, şi aplică mascara şi pe genele de jos.

Punk smokey eyes: Kristen Stewart

Îţi doreşti un look modern, senzual şi îndrăzneţ? Alege un fard-cremă vişiniu pentru a crea un contur gros pe pleoapa inferioară şi acoperă întreaga pleoapă mobilă, inclusiv colţul intern al ochiului, cu acelaşi fard. Prelungeşte conturul mult în exterior şi în sus, până aproape de sprânceană.

Poţi folosi degetul ca să aplici fardul pe pleoapă, dar pentru a contura simetric ambii ochi ai nevoie de o pensulă plată şi apoi de una tip smudge, pentru ca marginile fardului să nu fie prea stridente. Aplică creion negru pe conjunctivă şi de-a lungul pleoapei mobile, cât mai aproape de linia genelor, şi foloseşte un beţigaş sau o pensulă subţire pentru a reduce din intensitatea conturului.

Metallic blue smokey: Lea Seydoux

Auriul şi argintiul nu sunt singurele nuanţe metalice festive – albastrul metalic creează un efect la fel de intens şi de senzual. Pentru un look ca al frumoasei Lea Seydoux, ai nevoie de fard metalic albastru şi de unul gri.

Conturează-ţi ochii sus şi jos cu fardul albastru metalic, foloseşte fardul gri pentru a crea „codiţe” ascendente în colţul extern al ochilor, iar în cel intern aplică fardul metalic albastru pentru un plus de luminozitate. Intensifică privirea desenând conturul ochilor cu creion negru, cât mai aproape de linia genelor, şi amplifică-ţi genele, atât sus, cât şi jos, aplicând mascara în straturi multiple.

Orice tip de smokey ai alege, păstrează buzele în nuanţe naturale (ruj cremos nude, roz, bej etc.), nu doar pentru a nu rivaliza cu machiajul intens al ochilor, ci şi pentru că la petrecerea de Rev va trebui să bei şi să mănânci – iar dacă ai buzele conturate în nuanţe intense, trebuie să verifici constant dacă rujul nu s-a şters de pe buze sau conturul nu şi-a pierdut forma. Si asta nu e deloc distractiv…

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.