Luxul devine sustenabil

Arhitectii de top lucreaza in prezent astfel incat creatiile lor sa functioneze in armonie cu mediul, iar principalele nume din lumea designului au inceput sa foloseasca pe scara larga materialele sustenabile.

Exemple in acest sens sunt Turnul Shanghai si Madrid International Convention Centre, ce vor fi finalizate in 2014 si respectiv 2012. Turnul Shanghai va fi cea mai inalta cladire din China, dotata cu sisteme de aerisire plasate intre cele doua fatade ale cladirii. In plus, designul inteligent permite colectarea apei de ploaie, ce poate fi folosita in sistemele de incalzire si racire. Centrul International de la Madrid va fi invelit in panouri solare, asezate intr-un tipar ce copiaza designul stupului de albine.

In moda, Stella McCartney este cunoscuta deja pentru creatiile sale prietenoase cu mediul, care au o influenta considerabila asupra designerilor de top desi interzic complet pielea si blana naturala. Una din colectiile ei din 2007, realizata in intregime din piele organica, a inregistrat un profit de 600%.

Intre brandurile recunoscute la nivel international, Nike s-a remarcat prin programul Reuse-A-Shoe, lansat 1990. Prin intermediul acestuia, compania a reciclat peste 21 de milioane de perechi de incaltaminte sportiva, care au fost folosite in productia terenurilor de basket si a pistelor de atletism.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.