Lista alimentelor cu calorii negative (0 calorii)

Ce înseamnă „calorii negative”?

Unele alimente conţin mai puţine calorii decât cele consumate de organism pentru a le procesa, astfel că au primit denumirea de „alimente cu 0 calorii” sau alimente cu „calorii negative”. Nu este vorba despre legume şi fructe create în laborator, ci despre cele pe care le găseşti cu uşurinţă în orice piaţă sau supermarket.

Dacă îţi vrei să slăbeşti fără dietă nu trebuie să faci abuz de aceste alimente sărace în calorii, pentru că majoritatea dintre ele sunt sărace şi în nutrienţi şi o astfel de dietă îşi va slăbi organismul. Cu toate astea, e o alegere inteligentă să le incluzi în alimentaţia de zi cu zi.

Lista alimentelor cu calorii negative

1. Supa din piept de pui (40 kca/100 g) este delicioasă, săţioasă şi sănătoasă, iar dacă eşti şi bolnăvioară te pune rapid pe picioare! 

2. Cafeaua neagră simplă(1 kca/100 g) scade riscul de a dezvolta cancer de colon şi ficat, iar cafeina îi dă un boost metabolismului. Bea cafea cu moderaţie şi dacă nu îţi place neîndulcită, alege o alternativă mai sănătoasă la zahărul alb!

3. Varza (25 ca/100 g) este dulce, crocantă şi foarte accesibilă. În plus, este bogată în vitamine, minerale, fibre şi fitonutrienţi care previn apariţia cancerului.

4. Conopida (25 kca/100 g) este bogată în fitonutrienţi, acid folic şi vitamina C. 

5. Sparanghelul (20 kca/100 g) este un super-aliment benefic şi în curele de detoxifiere dar şi un remediu surprinzător de eficient pentru mahmureală (elimină cu succes toxinele din organism). În plus, sparanghelul conţine şi numeroase minerale şi vitamine dintre care cele mai importante sunt: acidul folic, fierul, vitaminele A, C, E, K, B6.

6. Broccoli-ul (34 kca/100 g) este bogat în antioxidanţi care reduc riscul de a dezvolta cancer de colon şi creşte şansele de vindecare pentru persoanele care suferă de cancer la sân. În plus, conţine proteine, minerale şi vitamine de care organismul tău are mare nevoie.

7. Ciupercile (34 kca/100 g) sunt extrem de săţioase şi gustoase. Ciupercile pot fi preparate în diverse moduri şi conţin antioxidanţi, fibre, potasiu şi vitamina B.

8. Zucchini (17 kca/100 g) sau dovlecelul normal pe care îl găseşti la piaţă este de asemenea un preparat delicios, cu puţine calorii.

9. Salata verde (17 kca/100 g) este o sursă importantă de vitamina B, acid folic şi magneziu, important în menţinerea sistemului imunitar. 

10. Grepfrutul (30 kca/100 g) alb sau roz, conţine acid folic, vitamina C, potasiu şi pectină (fibre alimentare solubile care ajută tranzitul intestinal) şi este folosit adeseori în diete de slăbit.

Alte alimente sărace în calorii (conţin calorii negative): morcovii, spanacul, fructele de pădure, ţelina, ridichile, castraveţii, merele, roşiile, dovleacul, napii, ardeiul gras, ceapa şi usturoiul.

Pentru a nu te chinui cu o dietă restrictivă, include în alimentaţie cât mai multe dintre alimentele cu 0 calorii prezentate mai sus şi vei reuşi să slăbeşti vizibil. Este total greşit, însă, să adopţi un meniu bazat exclusiv pe acest tip de alimente deoarece organismul va fi privat de alţi nutrienţi necesari.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.