Liftingul brațelor, secretul celebrităților?

Aspectul corpului suferă diferite modificări de-a lungul vieţii. Braţele sunt cel mai vizibil afectate de înaintarea în vârstă sau în urmă slăbitului prin pierderea fermităţii. Pentru remodelarea lor nu este de ajuns exerciţiul fizic, iar multe femei se plâng de aspectul neplăcut al braţelor lor.

Forma lor poate fi îmbunătăţită prin „liftingul brațelor”. Numită şi brahioplastie, această intervenţie corectează excesul de piele şi ţesutul adipos la nivelul braţelor.

Vedetele de la Hollywood au promovat îndelung moda rochiilor fără mâneci prin expunerea braţelor lor ferme şi bine conturate. Acest lucru a şi convins multe femei să apeleze la liftingul de braţe.

”Operaţia de brahioplastie este aleasă, cel mai frecvent, de femeile şi bărbaţii care au pierdut în greutate şi au exces de piele sau de pacienţii, mai în vârstă, a căror piele este moale şi lăsată. Pentru cei care vor doar o conturare a braţelor recomand liposuctia. Practic, liftingul de braţe elimina pielea care este în exces şi care lasă pacientul cu senzaţia că braţele îi sunt încă grele din cauza aşa-numitelor aripi de liliac”, spune Dr. Ion Zegrea, medic specialist chirurgie plastică la Clinică Elysium.

Procedura de lifting pentru braţe se face sub anestezie generală şi durează de obicei între 2 şi 3 ore. Pentru pacienţii care au doar grăsime în exces în cantitate moderată, fără piele în exces, lipoaspiraţia este suficientă, iar inciziile sunt punctiforme.

În cazul pacienţilor care au doar un exces minim de piele localizat lângă subţioara, procedura necesită doar o incizie limitată care este camuflată în subţioara. Pentru ceilalţi se extinde cât este nevoie zona asupra căreia se intervine.

”Liftingul braţelor nu este un tratament al obezităţii şi nici o metodă de control a greutăţii. Este indicată numai pentru a reduce depozitele localizate de grăsime care nu răspund la dietă şi sport. În cele din urmă, depinde numai de pacient să păstreze rezultatul acestei intervenţii. Brahioplastia este o operaţie provocatoare pentru că, şi recuperarea este de lungă durata, iar cicatricile se vor maturiza şi vindecă complet într-o perioada de aproximativ un an”, mai spune chirurgul estetician.

Statisticile Societăţii Americane a Chirurgilor Plastici (ASPS) arată că în SUA operaţiile de lifting de braţe au crescut cu peste 439% din 2000 până în 2010. Este o tendinţa alimentată şi de modă hainelor fără mâneci pe care au promovat-o multe celebrităţi pe covorul roşu.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.