Liber cu bicicleta la metrou, in week-end

Biciclistii care vor utiliza metroul vor avea acces numai in primul vagon, in sensul de mers, in zona din spatele cabinei de conducere a trenului. Pe parcursul calatoriei, bicicletele vor trebui asigurate de posesor astfel incat sa nu afecteze confortul si siguranta calatorilor si sa nu deterioreze interiorul vagonului de metrou.

Bucurestenii tot mai numerosi care promoveaza alternativa transportului cu bicicleta sunt multumiti de initiativa Metrorex, dar considera ca „victoria” va fi deplina in momentul cand se va putea intra cu bicicleta la metrou in orice zi din saptamana.

„Sunt multumit ca dupa aproape cinci luni de la pornirea campaniei „Free bike on Metrorex” in reteaua Facebook avem o recunoastere a initiativei dorite de majoritatea biciclistilor din Bucuresti si nu numai. Este un prim pas facut de administratia Metrorex si nu ne multumim doar cu atat. Speram sa ajungem sa ne castigam dreptul de a circula tot timpul saptamanii plus rastelurile care le-am solicitat in toate statiile de metrou. In acest moment sunt foarte multe feebackuri de multumire si felicitari din toate colturile Capitalei”, a declarat Gabriel Savulescu, unul dintre promotorii initiativei Metrorex.

Accesul este gratuit

Pentru transportul bicicletelor nu se percepe nicio taxa suplimentara. Intrarea se va face prin portile de acces speciale, destinate persoanelor cu nevoi speciale, dupa validarea legitimatiei de calatorie.

Conducerea Adminsitratiei Metrorex a luat decizia de a permite biciclistilor sa foloseasca metroul in urma unei dezbateri publice, lansata in luna martie, prin care calatorii si-au putut exprima parerile referitoare la acest subiect. Totodata, bucurestenii au fost invitati sa comenteze oportunitatea amplasarii in statiilor de metrou a unor suporturi pentru parcarea bicicletelor. Acestea vor fi amenajate in vecinatatea statiilor de metrou sau in vestibulele acestora, acolo unde zonele pot fi monitorizate.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.