Leurda sau urzicile, pe meniul eco de sezon

By  | 

Pentru lunile urmatoare trebuie sa trecem pe lista si ciresele si capsunele de sezon. In ce priveste legumele si fructele bio, ca sa nu ne pacalim, ar trebui sa cerem certificatul bio de la vanzator sau sa le cumparam direct de la producator.

Primavara este singurul sezon in care ne putem bucura de urzici, leurda, untisor, ceapa verde si salata la “potentialul” lor maximum: gust si aspect proaspat si un continut important de vitamine si minerale. Avand in vedere ca aceste plante, mai putin ceapa, provin din flora spontana, nutritionistul Gheorghe Mencinicopshi sustine ca sunt cat se poate de sanatoase.

“Uneori, gasim si la tarabe aceste produse. Taranii le culeg de la padure si le aduc la piata. Cu toate acestea, ar trebui sa avem grija cand cumparam si sa alegem doar legumele din zonele apropiate noua, sa incercam sa luam cirese de mai, leurda si ceapa crescute cat mai aproape”, a declarat pentru Green Report prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Trufandalele bio, greu de gasit

Pe cat ne sunt de necesare vitaminele pe care le contin, pe atat de greu ne va fi in aceasta perioada sa gasim fructe si legume bio. Specialistii sustin ca, pentru a fi siguri ca produsele pe care le cumparam nu contin pesticide si sunt crescute in mod natural, fie sa cerem vanzatorului de la taraba sa ne arate certificatul bio, fie sa mergem direct la sursa, adica la producatori.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *