Let’s Do It, Romania! sarbatoreste din plin Ziua Internationala a Mediului

In aceasta zi sunt organizate actiuni de curatenie pilot, repetitii generale pentru Ziua de Curatenie Nationala. Prima de acest gen a fost organizata la Cluj, pe data de 20 mai, unde 3000 de voluntari au colectat 195 de tone de deseuri.

Urmeaza judetele Timis si Arges, in weekend-ul 5-6 iunie. Toti cei care vor sa ia parte la aceste actiuni se pot inscrie pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro, completand formularul pentru curatenie.

De asemenea, Ministerul Mediului si Padurilor si-a propus sa marcheze Ziua Internationala a Mediului printr-o actiune de curatenie a Vaii Ariesului, zona Abrud, organizata alaturi de echipa „Let’s Do It, Romania!”. Toti locuitorii judetului Alba sunt asteptati sa participe la eliminarea deseurilor care polueaza aceasta zona turistica frecvent vizitata.

Pentru realizarea cu succes a acestei actiuni, Ministerul Mediului si Padurilor, este sustinut si de Administratia Nationala „Apele Romane”, de Institutia Prefectului din judetul Alba, de Garda de Mediu Alba, precum si de Scoala Generala Salcuia.

„Let`s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat pana in prezent in Romania, care isi propune curatarea mormanelor de gunoi din afara oraselor intr-o singura zi. Proiectul urmareste si constientizarea cetatenilor in ceea ce priveste impactul pe care il are comportamentul iresponsabil fata de mediu.

Un alt obiectiv se refera la implicarea autoritatilor centrale si locale care sa asigure respectarea cadrului legal privind gestiunea deseurilor, conform standardelor impuse de Uniunea Europeana.

Ziua de Curatenie Nationala este 25 septembrie 2010, data la care toti romanii sunt asteptati sa se implice. Putem stabili un record: in acest moment, Romania este tara cea mai mare care realizeaza acest proiect. Proiectul a fost implementat cu succes in Estonia (2008), Letonia si Lituania (2009), Portugalia (martie 2010) si Slovenia (aprilie 2010).

Let’s Do It, Romania!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.