Let’s do it Romania – cel mai promitator proiect ecologist din 2010

By  | 

Let’s do it, Romania!” este un proiect initiat de asociatia EcoAssist, care intentioneaza sa mobilizeze autoritatile din toata tara. Pentru actiunile de cartare este nevoie de 3.500 de voluntari, iar necesarul de voluntari pentru ziua de curatanie va fi putea si estimat dupa actiunea de cartare. In acest proiecte sunt implicate numeroase organizatii (click AICI pentru a vedea lista completa a organizatiilor implicate).

Acesta se desfasoara in mai multe etape. In momentul de fata se lucreaza la hartile locurilor cu gunoaie care urmeaza sa fie curatate in septembrie.

„Vom trimite voluntarii in locurile pe care le identificam in prealabil. In weekendurile 12-13 martie si 10-11 aprilie vom face cartari-pilot. Adica mergem pe teren si stabilim zonele care trebuie curatate. Urmand ca in weekendul 22-23 mai sa facem ecologizari-pilot in doua judete”, explica Liana Buzea, presedintele asociatiei EcoAssist.

Proiectele-pilot sunt menite sa aduca informatii asociatiei in legatura cu numarul de voluntari necesari pentru a realiza harta gunoaielor la nivel national, dar si pentru colectarea gunoaielor din fiecare judet.

De asemenea, se va stabili de ce capacitate de transport este nevoie pentru a duce cantitatea colectata la gropile de gunoi din fiecare zona.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *