Leguma considerata cel mai bun AFRODISIAC

By  | 

 În timp ce în ziua de azi oamenii consideră lăptuca drept o legumă normală, folosită la salate, fără nicio tentă sexuală, în Egiptul Antic planta era considerată cel mai puternic afrodisiac, fiind considerată hrana zeului fertilităţii, Min. Astfel, egiptenii cultivau salată în urmă cu 4.000 de ani, în timp ce europenii au descoperit lăptuca doar două milenii mai târziu, scrie RTV.NET

  • Iată ce plante sunt afrodisiace pentru femei

Cu toate că în prezent această legumă nu este luată în seamă atunci când vine vorba de sex şi sexualitate, în Antichitate această legumă verde era desenată pe pereţii mormintelor faraonilor, fiind considerat un semn al dragostei. Astfel, s-a descoperit că planta a fost cultivată încă de acum 4.000 de ani, dar era folosită ca afrodisiac şi nu era destinată meselor obişnuite.

Pe teritoriul Europei lăptuca a ajuns târziu, în anul 85 înainte de Hristos, unde a fost folosită drept ingredient pentru salate sau ca medicament pentru digestie, conotaţia sexuală fiind uitată. Mai mult, se pare că are şi proprietăţi calmante, fiind oferită oamenilor care aveau insomnii.

Potrivit unei legende, împăratul Domiţian îşi obliga oaspeţii să consume leguma verde înainte de masă pentru a-i chinui să rămână treji pentru restul vizitei lor.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *